Verslag zaterdag 27 maart 2010

De leiding begon het middagprogramma een beetje verbaasd. Het leek net alsof er maar heel weinig kinderen waren. Er waren er een paar binnen brownies aan het bakken, maar verder was iedereen buiten. Julian heeft bijna helemaal alleen een vlot gebouwd. Hopelijk is het binnenkort warm genoeg om het te testen.
Verder werden er hutten en knikkerbanen gebouwd, er werd gevoetbald en een vuurtje gestookt en de leiding had weinig te doen. Iedereen was lekker bezig.
Maar eenmaal binnen zagen we dat er veeeeeeel meer kinderen waren dan we dachten. Wel 45! Het is moeilijk om zo’n grote groep rustig te krijgen en als het lukt is dat nooit voor lang. Snel opstellen dus en hierna door naar het Hazelaarpark.
Hier hadden we een aantal leuke teamspelen.
We begonnen met zwerkbal. Het populairste balspel in de toverwereld. 4 grote hoepels op palen stonden op het speelveld.
Ieder nest was een team. De bedoeling van het spel is zo veel mogelijk punten verzamelen. Dit kan op 2 manieren. De spelers moeten de Slurk (een hele grote bal) door de hoepel van een van de tegenpartijen zien te krijgen. Dit levert 10 punten op.
Maar.. Er is nog een balletje in het spel. De Snaai! Deze verplaatst zich over het veld door de tovenaars en mag alleen gevonden worden door de zoeker van het team. De Snaai levert 50 punten op en als deze gevonden is, is het spel afgelopen. Joost was de beste zoeker!
We speelden het 2 keer en Zwart was de winnaar!
Hierna speelden we trefbal. Elk nest speelde 2 wedstrijden. Veel kinderen waren hier erg goed in. Volgens mij hebben jullie het vaker gespeeld! Gelukkig hadden we een zachte bal, want anders hadden we met jullie goedgemikte, hard gegooide ballen heel wat blauwe plekken moeten verzorgen.
Het laatste spel is erg vermoeiend voor de leiding. Het is een bekend spel bij onze welpen, maar niemand weet hoe het nou echt heet. Een paar namen voor het spel zijn: Het omkoopspel, het 5 vakkenspel of het bierviltjesspel…
Door deze namen weet je misschien al over welk spel ik het heb. Ieder nest heeft 1 vak. Ook is er een vak in het midden. In dit vak liggen stapels bierviltjes. Deze mogen de kinderen komen stelen. Maar.. als de bierviltjes in je eigen vak liggen mogen de andere nesten ook bij jou komen stelen. Je mag deze kinderen zelf niet tegenhouden dus je kan het maar op 1 manier voorkomen; Je moet een leiding kopen met bierviltjes! Deze beschermd jouw viltjes dan voor alle grijpgrage handjes van de welpen.  Maar de andere nesten kunnen deze leiding ook weer omkopen om hun vak te bewaken. Aan het eind was de leiding goed moe, vies en blauw, maar het blijft een leuk spel!
Tussendoor nog een paar hoopjes gemaakt op onze nieuwe leiding Bagheera. Hoopjes zijn altijd leuk, tenzij je helemaal onderop ligt. Gelukkig kan Bagheera dat wel hebben.
Ook nog 2 verjaardagen gevierd met lekkers en toen snel terug naar het lokaal, waar de eerste ouders alweer stonden te wachten.
Volgende week weer een heel ander spel.
Ik hoop dat je er weer bij bent!
Tot zaterdag
Leiding horde 2