Verslag zaterdag 9 januari 2010

IJS!!!!!! Dat betekend natuurlijk onze zwembroek aan en…

Maar zonder gekke grapjes; het was heerlijk weer om lekker te gaan schaatsen.

Gelukkig waren alle kinderen lekker warm aangekleed en had bijna iedereen schaatsen mee.

Maar eerst sterwerk. Bij Chil kon je ijshockey sticks maken. Die zouden we later meenemen op het ijs. Bij Hathi werd er een sleetje ge-katapult. Je ging dan op een sleetje zitten en dan werd er een elastiek heel strak gespannen. Deze moest je vast houden en dan schoot je sleeënd over het ijs heen. Heel leuk was dit.

Verder werden er nog appelflappen gebakken en kon je warme chocolademelk drinken bij Wontolla en nog meer leuke dingen. Binnen en buiten was er van alles te doen dus als je koud was geworden kon je naar binnen gaan waar het heerlijk warm was.

Om half 3 was er een installatie. Dario is ons nieuwe broertje geworden!

Hierna snel de vlag hijsen en de warme kleren aan want we gingen op pad naar de inktpot.

Dit is een leuke vijver waar volop geschaatst kon worden.

En dat deden we. Sommige kinderen deden het voor het eerst en konden lekker oefenen. De meeste leiding diende goed als oefenstoel.

Sommige konden het al hartstikke goed! Thomas en Job wonnen het zelfs van de leiding! Echte natuurtalenten!

Er waren ook sleetjes mee, er werd geijshockeyd, en ook iets heel bijzonders; Er werd ge- Mens-ijs-sjoeld. Ge-WAT? Ge-mens-ijs-sjoeld!! Dit is een soort sjoelen. En net als met echt sjoelen schuif je een grote schijf over het ijs. Maar de schijf is zo groot dat er een welp op past, en gelukkig hebben wij genoeg welpen die graag over het ijs heen gesjoeld willen worden.

Toen we helemaal koud waren zijn we terug gegaan naar het lokaal. Hier dronken we limonade en thee en werd er een uitleg gegeven over de Kermis. Ook werden de posten al verdeeld. Alle posten zijn leuk maar we moeten nog hard aan de slag om ze allemaal af te krijgen. Hier gaan we zaterdag mee verder tijdens het sterwerk.

Na het sterwerk gaan we gymmen, dus vergeet je gymspullen niet.

 

 

Hopelijk tot zaterdaaaahaaaaag! Wij hebben er al zin in!

Leiding horde 2