Verslag zaterdag 8 mei 2010

Eindelijk weer eens een programmaverslag. Het is duidelijk dat het eind van het schoolseizoen eraan

 komt. De leiding heeft het drukker dan ooit in deze tijd en komt er elke zaterdag opeens
achter; oh oh…. WEER het verslag vergeten te sturen!!
Maar hier is het weer! De afgelopen weken hebben we veel beleefd; Een fotospeurtocht, een dag vol stoere stoeispelen, het weekend.… maar daar gaan we het nu niet over hebben, want…
Vorige zaterdag was er een gezellig klein cluppie gekomen. Tja, dat heb je in de vakantie he. met sterwerk hebben we weer een hoop leuke dingen gedaan. Een kabelbaan gebouwd en getest, zelfgemaakte patat gebakken, gezaagd, gevoetbald, vuur gestookt en nog veel meer.
Na het sterwerk begon ons echte programma. “Fort Boyard”. Dit is een heel spannend spel met punten halen, munten, leeuwen., rennen… Wacht ik ga te snel.
In groepjes moesten we opdrachten uitvoeren die we moesten behalen. Opdrachten als Schieten, touwtrekken, een hindernisbaan afleggen, wie is het, hoefijzer werpen, bowlen en nog veel meer leuke spelen. Als je met je groepje de opdracht haalt, krijg je 3 seconden. Des te meer seconden je verzamelt, des te beter, want die seconden heb je later in het spel nodig.
Als je de opdracht niet haalt kan je de seconden alsnog verdienen bij de grijze wijze man.
Deze stelt je dan een hele moeilijke vraag. Als je het antwoord weet krijg je toch nog je seconden.
 
Op het veld stond ook een grote kooi met 2 leeuwen erin. De leeuwen gromden hard en probeerden af en toe een welp te grazen te nemen. Gelukkig waren de tralies stevig.
Aan het eind wordt er gekeken hoeveel seconden ieder groepje heeft gehaald. Zo lang mocht je buiten munten verzamelen voordat de leeuwen zouden ontsnappen uit de kooi. Als de leeuwen eenmaal vrij zijn en je tikken, moet je al je munten afgeven en ben je af.
De bedoeling is dat je in die seconden zo veel mogelijk munten verzameld, want het groepje met het meeste gewicht aan munten zou winnen!
Buiten werd als een dolle geraapt. Alle kinderen renden over het veld en sommige welpen hadden handen vol munten. Maar alle welpen keken vaak naar de leeuwen, want ze kwamen steeds dichter bij de uitgang van hun kooi… en PLOTS.. De kooi ging open en de leeuwen vlogen naar buiten. GRRRRRRRRRRRAAAARGH!!!! Ze probeerden zoveel mogelijk kinderen te tikken.
Veel slimme kinderen doken snel naar binnen, want hier ben je veilig.
De echte lefgozers als Robby en Gijs bleven nog lang nadat de leeuwen vrij waren gewoon doorrapen. Ze waren zo snel en slim, ze werden niet getikt.
Gelukkig kwam de leeuwentemmer om de leeuwen weer op te sluiten
 en is er niemand opgegeten. Wel getikt, maar dat kan de beste overkomen.

Het winnende groepje verdiende wat lekkers, naast al het
lekkers dat Robert-Jan als getrakteerd had voor zijn verjaardag.
 Lekkere Chocolade, mmmmmmm…..
Volgend weekend staat er weer een leuk spel op het programma.
Hopelijk zijn alle vakantiegangers dan weer terug!
Tot zaterdag!
Leiding horde 2