Verslag zaterdag 6 februari 2010

Horde 2
Vuur maken, patat bakken, knopen en veel ander klein sterwerk stond er vandaag op het programma. Je kon gewoon naar een leiding toelopen en zeggen wat je wilde doen.
Ook kon er bij Chil iets bijzonders worden gemaakt. Je kon gips gieten en hier handafdrukken in zetten. De kinderen die liever geen vieze handen kregen mochten dit gipsbord ook op een andere manier versieren. (Op scouting hou je je handen toch noooooooit schoon, dus pech voor deze welpen haha)
Na het sterwerk gingen we op pad naar het hazelaarpark. Hier hadden we 2 leuke bosspelen op het programma staan.
Allereerst: Levend Zeeslag.
Bij dit spel zijn er 2 teams. Iedereen krijgt een kaartje met een boot erop. De ene boot is sterker dan de andere en met tikken kun je elkaar verslaan.
De duikboot wint het van bijna alle boten, maar niet van de bom of de duikbootjager. Het vliegdekschip wint het van de kruiser, maar niet van de duikboot of de bom..
En zo heeft iedere boot wel wat vijanden. Zelfs de bom kan verslagen worden, door de mijnenveger.
De bedoeling van het spel is zo veel mogelijk boten van de andere partij te laten zinken.
Natuurlijk werd er zowel door de welpen als door de leiding stiekem vals gespeeld, maar het was erg leuk.

Hierna speelden we het schaar, steen papierspel. Dit is best een ingewikkeld spel.
Er zijn 3 grondstoffen; hout, water en erts. Deze moet je bij de leiding gaan verzamelen om een wapen te kunnen maken. 2 grondstoffen maakt een wapen.
Hout en water = papier
Hout en erts = schaar
Erts en water = steen

Deze grondstoffen verdien je niet zomaar. Bij iedere leiding moesten de welpen flauwe raadsels oplossen.
“Het is wit en het kan ontploffen” was er een van. Weet jij het antwoord?
Okee ik zal het verklappen… een BOEMkool!
Julian en Timon hielpen de leiding mee met het verzinnen van de raadsels. En ze kenden er VEEL! De slimste en snelste welpen verzamelden veel grondstoffen en konden veel wapens maken.

Als je eenmaal een wapen hebt kan je de tegenpartij aanvallen en als je wint verdien je punten. Er werd hard gestreden en het rode team won!

Toen weer terug naar de horde om nog 2 verjaardagen te vieren. Sem en Timon zijn jarig geweest. Nogmaals van harte! Na een lekkere traktatie was het alweer tijd om afscheid te nemen van elkaar.

Volgende week gaan we weer gymmen. Niet zomaar gym, maar een gymwedstrijd waarbij je een hele bijzondere prijs kan winnen; namelijk de INDOORKEI
Ga jij hem winnen? Hopelijk ben jij er bij!

Tot zaterdaaaahaaag!
Leiding horde 2