Verslag zaterdag 4 September

Verslag zaterdag 4 September

De tweede bijeenkomst zit er al weer op. Het nieuwe seizoen is nu echt begonnen.

Vandaag kwamen de oudste welpen voor het laatst naar onze horde om de dag te beginnen.
Volgende week beginnen ze bij de verkenners. We zullen ze missen, maar nu heeft de leiding weer meer tijd om de andere welpen en de nieuwelingen een hoop leuke nieuwe dingen te leren. We gaan de komende weken een hoop leuke avonturen beleven!

In twee bijeenkomsten hebben we alweer 8 nieuwe jongens leren kennen. Zij kwamen een kijkje nemen bij ons en als ze het leuk vinden zullen zij bij onze groep komen.

Vandaag hebben we veel sterwerk gedaan. Er werd een brug gebouwd om over de sloot te kunnen lopen, Er werden marshmallows geroosterd bij het vuur, er werden spelletjes gedaan en de welpen konden bij de andere leiding sterwerk doen. Op een sterkaart staan een hoop leuke activiteiten die je het eerste uur op de horde kunt doen. Een paar nieuwelingen hebben in een middag al een hele kolom afgetekend gekregen. Knap hoor!

Na het sterwerk gingen we opstellen en de vlag hijsen. De welpenwet werd opgezegd (een welp is eerlijk, gehoorzaam, moedig en houdt vol)  en toen gingen we op pad naar het bos.

In het bos speelden we twee leuke spelen. Allereerst deden we Levend Duckstad-Stratego. Ook voor de oudere welpen was dit nieuw. Ceta heeft dit spel verzonnen. De bewoners van Duckstad moeten elkaar verslaan. Dagobert Duck is de sterkste en kan iedereen verslaan, behalve Zwarte Magica, die zijn geluksdubbeltje kan stelen. Guus Geluk is ook heel sterk want hij heeft altijd geluk en zo heeft elk figuur een waarde in het spel. De kinderen moeten elkaar tikken en zo veel mogelijk kaartjes van elkaar winnen. Het ging erg goed en iedereen deed goed mee!

Het tweede spel was het levend kwartet. Hierbij moet je per team kwartetten maken met speelkaarten. Dit kan je doen door kaarten te ruilen met de tegenpartijen. Maar… Dit is niet zonder gevaar. In het spel liepen ook 3 boeven rond; Indiaan Scherpbijl, Holbewoner Puntenhoed en het vleesetende konijn met het rondslingerende bot maakten het veld onveilig. Als je getikt werd door een van deze gekke figuren moest je je kaart inleveren.

Na dit spel gingen we snel terug naar het lokaal want het was al bijna tijd. Toen we aankwamen stonden er al een paar ouders te wachten op de brug. We sloten snel af met zijn allen. We maakten een kring en kruisten onze armen. Toen wensten we elkaar:
“Een goede jacht en zonnig spoor” Zo sluiten we altijd af.

Ook werden en brieven uitgedeeld over de grote clubactie. De leiding is benieuwd welke welp dit jaar de meeste loten zal verkopen.

Zaterdag hebben we weer een heel ander avontuur op het programma staan. Met stripfiguren, en tijdreizen en…. Ik mag niet te veel verklappen. Ik hoop dat je er weer bij zal zijn!

Tot zaterdag!

Leiding horde 2