Verslag zaterdag 3 april 2010

Bijna Pasen!! Dat laten wij bij de horde natuurlijk niet zomaar voorbijgaan.
We hebben weer een leuk paasspel bedacht.
Om half 3 stelden we op. We hezen de vlag en hierna wilde Hati het spel uitleggen.
Maar zoveel kinderen kunnen een flink kabaal maken. Ze wilden maar niet stil worden.
Toe kreeg Hati een ideetje. Hij pakte een rauw ei en hield deze hoog in de lucht. Nog steeds bleef iedereen doorkletsen..
En opeenssss…. Flatsh!!!!!!!!  Het ei belandde met een harde smak op de grond. Daar werd iedereen wel even stil van. En toen kon Hati mooi het spel uitleggen 
Maar voordat hij kon beginnen, kwam Bagheera het lokaal binnen rennen. Hij was nauwelijks te herkennen want hij zat onder de Chocopasta!! Van top tot teen was hij bruin. Het droop zelfs uit zijn oren.
Hij vertelde ons dat hij daarnet de paashaas tegenkwam. De paashaas was beroofd! Door de Eimonsters. Dit zijn vervelende wezens die elk jaar Pasen proberen tegen te houden. En dit jaar gaat het ze waarschijnlijk lukken, omdat de paashaas nu geen eieren meer heeft! Bagheera ging de paashaas natuurlijk helpen, maar de Eimonsters hadden een val uitgezet. Een groot ei viel op zijn hoofd stuk, gevuld met chocoderrie. De paashaas vluchtte snel weg toen dit gebeurde.
Bagheera weet niet meer precies waar de Eimonsters zaten, want zijn ogen zaten vol met pasta, maar hij kan ons wel op weg helpen.
Maar voor we op weg gaan moeten we eerst leren hoe we met eieren om moeten gaan. We moeten ze kunnen dragen zonder dat ze breken of vallen, en ook moeten we ze kunnen klaarmaken. Aan het eind van de dag moeten we ei-experts zijn.
Allereerst bedenken we per groepje een manier om een ei heel te houden als het van 10 meter hoogte uit een boom valt. Deze constructie gaan wij bouwen. Er ontstaan mooie creaties!
Er waren grote ballonnen waar het ei in verborgen zat, parachutes die het ei langzaam naar beneden lieten komen, maar er waren ook eieren met een vrije val die gelukkig zacht op een matras landden. Alle groepjes is het gelukt om het ei heel beneden te krijgen.
Hierna was er een wedstrijd wel groepje het snelst een mooi vuurtje had gemaakt om hier een ei op te kunnen koken. Als je dacht dat het ei gaar was mocht je het op je hoofd testen. De leiding hoopte natuurlijk dat het ei nog rauw was, uhhhh hardgekookt was. De dappere Ruben probeerde het als eerste. Iedereen stond er omheen en het ei was……. Hardgekookt! Phoei, Ruben had geluk. Hierna was Thomas aan de beurt. Iedereen kwam weer kijken en…..
Blehhhhh!! zijn ei was nog niet hard!! Zijn hele hoofd zat onder de struis. Gelukkig is ei heel goed voor je haar 😉
Nog de verjaardag van Bastiaan gevierd met een lekkere traktatie en hierna gingen we op pad op zoek naar de eieren. Allereerst kwamen we Hati tegen. Hij had een nest in de boom zien hangen, waaronder allemaal eieren lagen. 1 ervan was kapot gevallen maar de rest was nog heel. Deze moesten wij terug zetten. 4 dappere welpen werden door de andere kinderen de boom in gehesen. De eieren waren gered!
Onderweg  vonden we allemaal kleine paaseitjes. Dit was vast een spoor. We volgden de eitjes en peuzelde ze ondertussen lekker op. En ja hoor, we kwamen uit bij…
De paashaas! Hij vertelde ons dat er overal in het bos lootjes lagen. Op deze lootjes stond een nummertje. Deze moesten we zoeken en meenemen naar het lokaal, want met de nummers kon je mooie prijzen winnen met de loterij.
Na het zoeken liepen we verder en toen zagen we ze; DE EIMONSTERS.
De leiding wilde de Eimonsters te slim af zijn en de eieren stiekem terug te stelen, maar de welpen waren het hier niet mee eens.
SAMEN ZIJN WE STERK!, werd er geroepen. Toen besloten we maar met zijn alleen op de Eimonsters af te rennen. Deze schrokken zo, dat ze er als een stelle bange katten vandoor gingen. We namen de schatkist die ze bewaakten mee naar het lokaal.
Maar voor we de schat openden gingen we eerst wat heerlijke prijzen verloten. Grote eieren, paashazen en andere lekkernijen werden er verloot. Niet iedereen had een prijs, maar zo werkt dat nu eenmaal bij een loterij. Gelukkig werd hierna de schat geopend en wat zat hierin?
NOG MEER CHOCOLADE!
Alles werd verdeeld. Volgende week zijn alle welpen minstens 10 kilo zwaarder hihi.
Volgende week staat er weer iets heel anders op het programma. Hopelijk ben je er weer bij.
Tot zaterdaaahaaaag!
Leiding horde 2