Verslag zaterdag 29 mei 2010 (Jubileum)

Zaterdagochtend, vanaf een uur of 9 druppelt de leiding één voor één binnen bij het hordegebouw. Ze zijn nog aan het bijkomen van de vroegte maarrr ze hebben me er toch zin in want deze dag zal in het teken staan van het 75 jarig jubileum. En wat was het een onvergetelijke dag!
Het begon vanaf 10 uur met het samenkomen van alle leiding.. maar niet alleen van Horde 2 en Horde 3. Ook de leiding van de verkenners en zelfs oud leiding kwamen hun steentje bijdragen om het jubileum tot een geweldig feest te maken voor alle welpen en verkenners!  De leukste posten werden er bedacht. Er waren zoveel uiteenlopende activiteiten te doen tijdens de tocht, dit was een tijdreis door de jaren heen van het bestaan van de Albert Schweitzer Groep. Het programma was ook nog eens gezegend met zonnig weer, dus niets kon het plezier van die dag in de weg staan.
Dit deed het dan ook in z’n verste verre niet.
Het programma werd zoals altijd gestart met een opening maar nu was het wel heel speciaal; alle hordes waren namelijk bij elkaar en er werden maar liefst 3 vlaggen gehesen; de Rotterdamse vlag, de ASG vlag en natuurlijk de welbekende Nederlandse vlag. De jongste of grootste durfals mochten de vlaggen hijsen waarna we aan de tocht konden beginnen. Het begon al spectaculair; met een kabelbaan die je meteen naar een klimmuur toe slingerde. De 7 groepjes van 10 á 11 welpen en verkenners, werden één voor één meegenomen voor de zware maar absoluut gave tocht.
Zo werd er met een vlot gevaren en moesten de welpen weer terugklimmen via een apenbrug, dit is een brug met maar 2 touwen. Bijna iedereen kwam droog aan de overkant maar zelfs de kletsnatte welpen vonden het al een avontuur op zich en wilden zelfs nog een keer! Knap hoor! Daar hield de tocht natuurlijk niet bij op, er was namelijk nog veel meer. Vechten met de grote beer bijvoorbeeld, er waren me toch dappere welpen bij! Door sluwe afleiding zoals; ‘kijk, daar vliegt een dode vogel!’ wist  uiteindelijk iedereen langs deze moeilijke post te komen. Ook de waterglijbaan in combinatie met de elastiek surfplank was een groot succes; om kleddernat in het water te worden geschoten of te glijden met het motto; was je nog niet nat, dan ben je het na deze post wel! Er waren ook echte uitdagingen bij; van het dragen van pionierspalen over een sloot via een boomstam klimmen met 5 á 6 andere welpen, tot rustige opdrachten zoals het puzzelen en opbouwen van een mini hordegebouw (maquette). Ook waren er momenten van ontspanning en gekkigheid; lekker koekjes versieren en uiteindelijk alle gezichten van de welpen vol met chocopasta en slagroom. Hier wisten ze al likkebaardend makkelijk vanaf te komen; gewoon afsmeren aan een leiding bij de volgende post. De eetpost mag natuurlijk niet ontbreken en deze was trouw aanwezig met z’n worstenbroodjes en de ‘lekere limo’. Na al het gesmikkel moest de tocht weer worden hervat en na wat eilandjes hoppen en keukenkist gesjouw (een welp vervoeren in een kist volgens een uitgezet parcours) was ook daar weer voldoende energie aan op gegaan. Dit werd mooi aangevuld door de touwtrekpost. Hierbij moest de lichtste welp met een touw worden opgehesen door de andere welpen, om bij alle lekkere snoepjes te komen die daar hoog in de boom op hen lagen te wachten. Kortom er waren ontelbaar veel posten en er was nog meer plezier die dag.
Nadat de lucht een beetje begon te betrekken, bleek dit het uitgelezen moment om alle welpen en verkenners een beetje te verwarmen vanbinnen. Dit werd al snel bereikt met droge kleding maar natuurlijk ook door het patatje en een extra snack. Je leest het goed; er stond namelijk ineens een snackbar klaar om alle hongerige maagjes weer te vullen met lekkere hapjes! Om weer een beetje af te koelen werden er ook ijsjes uitgedeeld als toetje. Wat een verrassing!
Dit was echter niet de enige verrassing.. Na de afsluiting met z’n allen, kregen namelijk alle welpen en verkenners een mooie badge voor op hun uniform. Hiermee zullen alle welpen en verkenners aan deze mooie dag worden herinnerd als ze hun uniform weer op zaterdag aantrekken. Wees gerust, ook voor de afwezige welpen zal er nog een badge klaarliggen op de horde.
Hopelijk zien we jullie komende zaterdag wel weer terug!!
We gaan namelijk sporten!
Tot zaterdaaaaaaag!!!