Verslag zaterdag 27 februari 2010

We zijn met sterwerk weer aan de slag gegaan met onze nieuwe lantaarnpaal. In dit tempo staat hij binnen een paar weken te branden op ons scouting terrein.
Er werd weer gepionierd (knopen maken), binnen geklommen, patat en chips gebakken en opgepeuzeld, en er werden veel welpen geplaagd door de leiding. Gelukkig kunnen welpen reuzengoed terugplagen en kreeg de leiding ook een volle lading waarbij alle petten weer teruggeroofd werden.

Om half 3 hadden we een installatie. Weer 2 welpen die nu echt bij onze groep horen.
Even een officiële zaak waarbij de andere welpen zich netjes moeten gedragen. Gelukkig deden de meeste dit ook en verliep alles goed en begonnen we al snel met het spel.

Vandaag gingen we het landenspel doen. Er hing een kaart aan de muur met heel veel vreemde landjes erop getekend. Lalala-land, ridderland, snoepjesland, pettenland (zouden daar alle petten die jullie altijd kwijt zijn naar toe zijn verdwenen? hihi)

De welpen werden in 5 groepjes verdeeld en per groepje ging de strijd om de meeste landen. Deze kon je verdienen door met een dartpijl op een land te gooien. Hierna moest je een opdracht doen en als je deze goed uitvoerde was je eigenaar van dit land.

Schieten met de buks en met pijl en boog, een hindernisbaan lopen, touwtrekken, bowlen, zo lang mogelijk aan een stok hangen, fluiten met je mond vol koek, lastige gokspelletjes, een waterraket lanceren, en nog veeeeeeeeeel meer.
Onze nieuwste welp, Thomas (oh oh weer een Thomas erbij) kwam met een grote grijns aanlopen. Hij was van top tot teen zwart van de modder door de hindernisbaan. Gelukkig had hij al gehoord dat het bij ons op scouting soms een vieze bende is en had hij oude kleren aan getrokken.

Hierna hebben we een rustig spel gedaan. Sahi en Chil vertelden een spannend avonturenverhaal. Ondertussen moesten de welpen goed opletten of er tijdens dat verhaal een van de voorwerpen werd opgenoemd die te midden van de welpen op een kleedje lagen. Zodra dit voorwerp genoemd werd mochten de kinderen proberen dit voorwerp van het kleedje te pakken. Pas op je hoofd allemaal!! Er werd nogal wat gebotst omdat de welpen goed aan het luisteren waren. Het is een moeilijk spel want je moet opletten en snel zijn!

Aanstaande zaterdag gaan we als het goed weer is leuke veldspelen doen.
Anders gaan we leuke dingen beleven bij het lokaal.

Hopelijk ben je er weer bij!
Tot zaterdaaahaaag!

Leiding horde 2