Verslag zaterdag 20 februari 2010

Vuurtje stoken, knopen en klein sterwerk stonden als gewoonlijk weer op het programma.

Bij Sahi kon je bruggen bouwen van satéprikkers en wortels. Dit konden de welpen goed! De brug werd best sterk. Buiten werd er druk gewerkt aan onze nieuwe oude lantaarnpaal
Hij is oud, maar we gaan hem weer helemaal opknappen en gaan proberen om hem weer te laten werken. De welpen hebben hem al helemaal opgeschuurd.
Bij Wontolla was de grote voetbalplaatjes-ruil-actie begonnen. Vele handen graaiden in het rond om de ontbrekende nummers in handen te krijgen.

Er waren vandaag weer 3 nieuwe jongens komen kijken bij ons programma. Hopelijk vonden ze het leuk blijven ze gezellig komen. Ook hebben we vandaag kennis gemaakt met Bagheera, een nieuwe leiding die misschien ons team kom versterken. En dat is wel nodig want we hebben ondertussen een gezellige, maar grote groep welpen!

Na het opstellen begon ons drukke programma. Een hele dag vol leuke wetenschappelijke proefjes en experimenten.

–         Water: Kan jij een volle beker op z’n kop houden zonder dat het water eruit loopt? En kan jij peper laten vluchten voor je eigen vinger? De welpen konden dit wel! Het heeft te maken met wateroppervlaktespanning en vacuüm, een beetje ingewikkeld, maar als je het zelf probeert begrijp je het beter.

–         Vuur: Wat heeft vuur eigenlijk nodig om te kunnen branden? Vraag het een van de welpen en ze weten het nu! Ook hebben we een minibom gemaakt met melk

–         Lucht: Het is overal om ons heen maar je ken het niet zien..Toch? Wij hebben het zichtbaar gemaakt! Een raket de lucht in schieten, een ballon opblazen met cola, limo laten opzuigen door een kaarsje of een ei HEEL in een fles krijgen… en dit allemaal door lucht.

–         Electriciteit en geluid:Een spaarlamp laten branden zonder hem ergens op aan te sluiten? Een ballon laten knallen door statische krachten. En klankzuiver proberen te zingen, dit waren een paar van de vele proefjes die hiermee gedaan werden.

–         Kracht: Met behulp van katrollen werd een loodzware ton zo de lucht in gehesen.

Na al deze (soms) vreemde maar (altijd!) leuke proefjes hebben we nog lappenhockey gespeeld. Een soort hockey maar dan met een lap in plaats van met een hockeypuck.
2 teams zitten hierbij tegenover elkaar op krukken. Van ieder team is een van de welpen nummer 1, 2, 3, 4 etc. Als jouw nummer wordt opgenoemd moet je zo snel mogelijk je lappenhockeystick pakken en proberen de lap in het goal van je tegenstander te krijgen.
Bij dit spel gaat het niet alleen om kracht, je moet ook goed kunnen luisteren en snel zijn.
Oorverdovend!!!!! Moedigde de welpen elkaar aan “HUP HUP HUP” hoorden de ouders die  aan kwamen rijden al van verre.

En ook voor volgende week hebben wij weer een leuk programma gemaakt voor jullie. Met goed weer zullen wij de toverwereld bezoeken en gaan de welpen het opnemen tegen de leiding!! En als het regent worden wij zakenmannen en gaan wij geld verdienen.

Ik hoop dat je erbij bent!Tot zaterdaaaahaag!

Leiding horde 2