Verslag zaterdag 2 januari 2010

Voor alle kinderen en ouders die er zaterdag niet waren; nog een gelukkig nieuwjaar!

Hebben jullie nog goede voornemens? Wij wel hoor.
Ons goede voornemen is om de welpen minder te plagen dit jaar. Maar dat zeggen we elk jaar en het lukt ons nooit J

We begonnen dit nieuwe jaar fijn met een hoop sterwerk. Buiten werd een lekker warm vuurtje gestookt en werden er broodjes gebakken en marshmallows geroosterd. Binnen werd er patat gebakken dus eten was er genoeg! Er werd geknoopt, getimmerd, genavigeerd en nog veel meer. Samen met Ceta en Dhole werd er ook al reclame gemaakt voor de kermis. Nu dat er al hangt krijgen we allemaal al zin in de kermis. Maar die is pas over een paar weekjes, dus we moeten nog even geduld hebben.

Toen de fluit ging stelde we op en werd het spel uitgelegd. Maar voordat we met dit spel begonnen had Hathi nog een verrassing voor de kinderen. Hij had nog een prachtig vuurwerk bewaard voor ze. Dit werd buiten de lucht in geschoten. Harde knallen en mooie sierpijlen!

Na heel wat Ooooeeeeeehh’s en Aaaaaaaaaaahhhh’s gingen we weer naar binnen en begon het spel. Vandaag gingen we het voornemenspel doen. Dit is een spel waarbij je een record kan zetten, maar… pas op, want iemand anders mag jouw record proberen te verbreken!

De leiding had al een aantal record bedacht die de kinderen konden halen, zoals:
zo veel mogelijk punten halen met sjoelen, schieten of bowlen, zo snel mogelijk een koekje eten, zo veel mogelijk dominostenen neerzetten zonder dat ze omvallen, of zo veel mogelijk knijpers op je hoofd zetten. Dit won Robby met wel 187 knijpers op zijn hoofd!

Maar er mochten ook records bedacht worden! De welpen bedachten hele leuke. Zo veel mogelijk automerken of landen opnoemen binnen 1 minuut, zo vaak mogelijk van de glijbaan glijden, zo veel mogelijk mensen een gelukkig nieuwjaar wensen, touwtrekken tegen de leiding en nog veel meer!

Het rode nest deed erg zijn best en won uiteindelijk met wel 20 records!

Hierna hebben we nog een leuk buitenspel gedaan. Het kwartetspel. Ieder nest krijgt een stapel kaarten en de bedoeling is om kwartetten te maken door met de andere nesten kaarten te ruilen. Dit was al lastig omdat de andere nesten soms de zelfde kaarten spaarden, maar om het nog moeilijker te maken liepen er ook nog gemene kaartrovers rond die je kaarten af wilden pakken.
Maar het zwarte nest is het uiteindelijk gelukt om 7!!! Kwartetten te verzamelen en was hierbij de grote winnaar! Knap hoor.

Volgende week hebben wij weer een leuk programma voor je klaarstaan.

Hopelijk ben je er bij!

Tot zaterdaaaaaaaaaag!

Leiding horde 2