Verslag zaterdag 16 januari 2010

Wat was het een troep in het gebouw! Het leek wel of er een bom ontploft was. Overal stonden planken en andere voorwerpen verspreid, er dwarrelde papier en zaagsel in het rond en er lagen overal spelletjes. Eigenlijk lagen er overal stukjes kermis!

En dat moest ook, want volgende week is het zo ver. De leiding was al druk bezig geweest met het opbouwen, maar ook de welpen moesten flink aan de slag vandaag.

De klimmuur werd opgebouwd, het schieten werd klaargezet en geoefend, er werd reclame gemaakt en opgehangen, we gingen langs de boer om stro te halen voor het boogschieten en er werd hard gewerkt aan de spooktent. Gelukkig had iedereen zin om te helpen en al snel zagen we alles een beetje in een echte kermis veranderen.

Toen ging de fluit, stelde wel snel op, dronken lekker nog wat limonade en gingen toen snel op pad naar de gymzaal. Dit is best een stukje wandelen maar dit was een goede opwarming voor onze spieren. Snel omkleden en even vrij spelen. Er werd gevoetbald, trampoline gesprongen en rondgeslingerd aan touwen. Jullie leken wel een stelletje dolgedraaide apen zoals jullie sprongen en klommen!

Toen begon het echte spel. We begonnen met een mattendans. Dit is een soort van stoelendans, maar nu dus met matten. En je doet het niet alleen maar in een groepje. De leiding riep bijvoorbeeld: 2 matten vooruit.  Dan moest je met je groepje zo snel mogelijk 2 matten vooruit rennen. Het groepje dat als laatste op de mat stond was af. Zo gingen we door tot er een groepje de winnaar was. Best moeilijk was dit spel. Je moest goed tellen en hard kunnen rennen. Steven en onze nieuwelingen Bart en Bastiaan telde de matjes goed en waren het snelste.
Het volgende spel was matjestrefbal. Hierbij moet je de kinderen uit het andere team afgooien, maar je kan zelf ook afgegooid worden. Om het moeilijker te maken had ieder team ook een mat. Deze moest rechtop gehouden worden. Als dit matje zou vallen was je team af.
Sterke en slimme welpen zoals Jos hielden deze matjes goed omhoog en gebruikte dit matje juist om achter te schuilen. Goed bedacht!
Bij het laatste spel moest je hard kunnen rennen! Je moest een munt van de ene naar de andere kant van de zaal brengen, maar je mocht onderweg niet door de leiding getikt worden.  De leiding rende en sprong over matjes en slingerde aan touwen. Bij dit spel waren de kleinere kinderen weer extra goed. Sem schoot overal tussendoor.
Er was lekkere zoete limo en koek en dat hadden we wel nodig, want we waren allemaal moe van het rennen.
Zaterdag is de kermis! Ik hoop dat je erbij bent, want het wordt heel gaaf
Klimmen, schieten, poffertjes, een spannend spookhuis en nog veel meer!
Tot zaterdaaaaaaaaaaaag!

Leiding horde 2