Verslag zaterdag 13 maart 2010

Goed weer… slecht weer… goed weer… slecht weer…
De leiding kwam er maar niet uit wat we zouden gaan doen vandaag. Het ene weerbericht vertelde ons dat het zou gaan regenen, het andere zei juist dat het droog zou blijven.

Uiteindelijk kwam Sahi met een goed idee.
Zullen we gewoon binnen en buiten iets leuks gaan doen? Dat vond alle leiding een goed idee.
Binnen werd het levend ganzenbord gespeeld.

Bij levend ganzenbord is het net als bij ganzenbord de bedoeling om door een dobbelsteen te gooien steeds verder te komen op een lange weg met vakken. De vakken hebben verschillende tekens en als je daar opkomt moet je dat doen wat er staat. Een vraagteken was een vraag en die kon je kiezen uit verschillende categorieën. Ceta had hele moeilijke sport vragen, maar gelukkig zijn de welpen goed op de hoogte van sport, maar ook geschiedenis en aardrijkskunde vragen wisten ze te beantwoorden.

Ook stond er soms een uitroepteken op een vak, als je daarop kwam met je pion moest je een doe opdracht doen. Er waren allemaal leuke opdrachten waarbij je een ander groepje moest uitdagen zoals met; paardenrace, pictionairy, koekfluiten en viltjegooien.

De groepen hadden een eigen pion uitgekozen en het groepje dat als eerste bij de finish was, werd de winnaar. Het was soms super spannend en gelukkig konden de welpen na een uurtje even buiten even een frisse neus halen.

Buiten werden er allerlei verschillende activiteiten gedaan.
Met Hati werd er een hele lange knikkerbaan gemaakt. Deze haalde bijna de overkant van het veld!! De welpen zijn hier heel handig in en hebben veel geduld.
Bij Mike vlogen de knikkers bijna door de lucht. Gelukkig was Sjors een goede verzamelaar en zo konden we door blijven knikkeren.

Bij Tabaqui werd je geduld op de proef gesteld. “Jenga!” Heel voorzichtig een stuk van het bouwwerk losmaken en er weer bovenop zetten. Dit is heel moeilijk. Vooral als Wontolla een gemene bui heeft en je gaat plagen en druk gaat doen terwijl je je moet concentreren.

Gelukkig stoorde Wontolla niet de hele tijd, want zij was buiten krantenmeppertje aan het doen. De kinderen staan hierbij in de  kring en moeten een naam van een ander kind zeggen voor ze met de krant gemept worden. Jos en Robert waren razendsnel en kregen nooit een mep. Dit spelletje was een goede oefening want de kinderen moesten de namen kennen voor het volgende spel; “busje trap”
Lekker rennen en je niet af laten gooien. En natuurlijk goed opletten want hoe meer kinderen er afgegooid worden hoe meer schuilnamen er komen. En als iedereen opeens een andere naam heeft wordt het een heel moeilijk spelletje.

De tijd vloog voorbij.
En we moesten ook nog de verjaardag van Martijn vieren. Met zo veel kinderen kunnen we gelukkig heeeeeeeel hard zingen dus we hebben het goed gevierd.
Om 17 uur gingen de meeste welpen naar huis, maar de gidsen en helpers mochten blijven voor een spannende en avontuurlijke avond. Ze bleven ook slapen.
Wat we tijdens het weekend gedaan hebben vertel ik niet, maar als je het heel lief vraagt wil een van de gidsen of helpers je vast wel een van de vele avonturen verklappen.

Volgende week een spel waarbij we van alles gaan doen met een stierenoog. Neeeeee geen echt stierenoog… Denk maar even goed na… bye bye, see you next Saturday! (dit is een tip!)

Hopelijk tot zaterdaahaaaag!

Leiding horde 2