Verslag zaterdag 13 februari 2010

Er waren weer leuke dingen te doen met sterwerk.

Met het knopen behaalde 3 kinderen hun knoopinsigne. Goed gedaan.

Verder werd er geklommen, was er een groot vuur en bij Ceta en Wontolla kon je ook iets leuks doen. Zij deden leuke proefjes met Maizena. Dit kan je eten, maar wij deden er leuke proefjes mee. Maizena is een poeder, gemaakt van maïs, en als je er water bij komt wordt het een dun papje. Maar… als je het snel genoeg laat bewegen is het net klei. Dan kan je er een balletje van maken en er mee overgooien. Maar als je het dan weer stil houdt wordt het weer vloeibaar en stroomt het zo tussen je vingers door. Heel gek is dit.

Wontolla en Ceta hadden in 2 bakken van dit vieze prutje een knikker gedaan. Deze moesten de welpen zo snel mogelijk uit de bak maizena zien te vissen. Maar dit was niet makkelijk want hoe sneller je het probeerde, hoe moeilijker je door die prut heen kwam. Erg grappig.

Vooral Jos had leuke ideeën voor proefjes.

We gingen niet opstellen maar liepen gelijk naar de gymzaal. Onderweg brulde we harde liederen en vertelden we moppen. We waren er zo.

In de gymzaal werd het spel uitgelegd. We gingen strijden om de “Indoorkeien”.

Het werd een soort sportdag met veel leuke onderdelen.

Met het verspringen werd er bijna 3 meter ver gesprongen. Met het hoogspringen werd wel een meter hoog gesprongen!! De hink stap sprong vinden veel kinderen erg lastig, maar na even oefenen lukte het bijna alle welpen.

Verder was er nog: kogelstoten, sprinten, touwklimmen, klimrek hangen, tijgeren, buikspieroefeningen en houthakkersoefeningen.

De afvalrace was dit jaar moeilijk. De kinderen moesten rondjes rennen en Chil rende achteraan. Als Chil je inhaalde was je af. Je moest er dus voor zorgen dat je hem voor bleef.

Maar Chil kan enorm hard rennen… De laatste 3 hadden gewonnen. Thomas was weer eens de snelste welp.

Toen kwam de prijsuitreiking. Alle kinderen kregen een kei als medaille. De winnaars van de onderdelen kregen nog een extra lintje en de grootste sportmannen wonnen de 3 indoorkeien.

Ze moesten deze keien zelf terug naar het lokaal dragen en dat viel niet mee, ze waren loodzwaar. Maar ja, je wordt niet zomaar sportman van het jaar!

Moe van het sporten ging iedereen weer naar huis. Volgende week hebben wij een heel leuk spel met allerlei leuke en vreemde experimenten.

 

Hopelijk ben je er weer bij!

Tot zaterdaaaaahaaaaaag!

 

Leiding horde 2