Verslag zaterdag 10 april 2010

Het was weer heerlijk weer. Met sterwerk werd er weer van alles buiten gedaan.
Er werd weer geklommen, hutten gebouwd, jam gemaakt, brood gebakken bij het vuur en hout gehakt. Ook werd er weer druk gezaagd en geklust aan leuke nieuwe Oudhollandse spelletjes. Akkie verzint elke week weer iets nieuws om te maken. Nog even en we kunnen een heel dagprogramma vullen met deze zelfgemaakte spelen.
Om half 3 hadden we een installatie. Thomas is nu een nieuw broertje van ons. Wat hebben wij ondertussen al veel broertjes.
Hierna op pad naar het indianenbos.
We speelden levend stratego. Hierbij krijg je een kaartje met een rang erop. Je moet iemand van de andere partij tikken. Wie het hoogste kaartje heeft wint. Dit lijkt makkelijk, maar dat valt best tegen. Er lopen ook bommen rond die zomaar kunnen ontploffen, spionnen die zwakke punten zoeken in het spel, en natuurlijk slimme jongens die goed samenwerken om de tegenpartij uit te schakelen.
Strategisch spelen moet je. Je moet de ander te slim af zijn. Sommige welpen vonden goede sluiproutes, maar hadden niet door dat ze in een moerasland stapten. Gelukkig konden Dario, Thomas en Jarno er wel om lachen en renden ze gewoon door! Een hoop natte schoenen en broekspijpen later werd rood uiteindelijk de winnaar.
We dronken limo en aten lekkere koek. En er werden 6 nieuwe teams gemaakt.
We gingen nog een postenspel doen. Bij deze posten gingen we oefenen met onze zintuigen. We gebruikten onze neus, tast en ogen en moesten zo veel mogelijk dingen herkennen en onthouden. Dit was best moeilijk. Ook werd er reactiebal gespeeld, werd er ge-bosgolft en maakten we een lopend vuurtje met lucifers.
En toen moesten we opeens opschieten. Het was alweer bijna tijd en we moesten nog terug naar het lokaal EN nog een verjaardag vieren. Gelukkig liepen we lekker door en hadden we nog tijd om hard te zingen voor Tristan. Na de traktatie moesten we alweer naar huis.
Soms gaat een dag veel te snel. Dit was er zo eentje.
Volgende week gaan we weer een nieuw avontuur beleven.
Hopelijk ben je er dan weer bij
Tot zaterdaaaahaaag!
Leiding horde 2