Verslag zaterdag 20 maart 2010

Naast scouting heeft de leiding nog een grote hobby. We zijn iedere zaterdag altijd druk bezig met die hobby, en die hobby is het weer! Elke zaterdag turen de leiding minuten naar de wolken om te voorspelen wat voor weer het wordt. Langzamerhand zijn zij aardig goed in die hobby en kunnen ze al precies aan de wolken zien of het een regenachtige dag wordt of dat het een heerlijke voorjaarsdag wordt.
Deze dag was het echter lastig voorspelen. Leiding na leiding kwam schuddend met hun hoofd naar binnen gelopen. “Nee vandaag kon het alle kanten op” Zoiets is erg lastig. Buitenspelen is altijd heerlijk, maar als het niet kan moet er binnen toch ook genoeg leuks te doen zijn. Uiteindelijk hakte Sahi de knoop door. “We proberen alles buiten, maar als het mis zou gaan dan zouden we naar binnen gaan. “ Laten we daarom wel in de buurt van het gebouw blijven.
Het was erg rustig tijdens sterkwerk , maar niets is wat het lijkt. Als je 40 welpen over het veld verspreid lijkt het weinig, maar eenmaal in een gebouw is het toch een flinke club die bijna niet meer past in het lokaal past. Tijdens sterwerk kon je overal ook kleine klusjes voor de leiding doen. Dit spel heet munten is punten en komt maar af en toe per jaar voorbij. De regels van het spel zijn simpel. De leiding heeft gigantisch veel munten en die willen ze dolgraag weggeven. Er is alleen één regel. Weggeven mag de leiding niet voor niks doen. Je kan dus alles doen als de leiding er maar een munt voor geeft. Gelukkig zijn de welpen creatief genoeg en zo werd de leiding langzaam kaalgeplukt.
We hadden deze week installatie. Weer 2 broertjes bij de club  HOERA!! Na het opstellen werden er groepjes van 6 gemaakt. Vroeger waren 4 nesten voldoende, maar omdat we nu met zoveel zijn moeten we bijna nesten erbij maken. Uiteindelijk waren er 7 groepjes en dat kwam goed uit want elke ronde waren er ook 7 posten.
Vandaag stond schietspelen op het programma en alhoewel niemand dol is op al dat schieten en al die wapens, zijn de schietspelen op scouting heel anders. Het gaat meer om een soort sport. Wie kan het beste mikken? Wie heeft het geduld? Wie kan schieten met 2 ogen open? En wie kan zijn arm stil houden tijdens het schot. Er waren dus 14 posten en elke keer kon je weer met iets anders schieten.  Om maar een paar op te noemen. Buksschieten, balschieten, sjoelsteenschieten, kleine katapult en een grote katapult. Wat je precies moest doen werd door de leiding uitgelegd en je raadt het al hier was het ook: “Punten is Munten”
Nog 1 kwartier te gaan toen het langzaam begon te druppelen. Het leek op een klein buitje, maar dit keer was het van de regen waar je echt nat van word. Sahi blies gauw op zijn fluit en de laatste 10 minuten hebben we de munten geteld en de winnaar kreeg een spekkie!
Het was dus een heerlijke dag!
Aankomende zaterdag  een spel met vakken en een bal, maar wat….dat zie je dan….

Hopelijk tot zaterdaahaaaag!

Leiding horde 2