Bijeenkomst zaterdag 6 november 2010

Afgelopen zaterdag hadden we ’s middags “wat ontbreekt hieraan”. Hiervoor kreeg elke patrouille een aantal voorwerpen, opdracht en puzzels waaraan het een en ander ontbrak.

Aan de patrouilleleden nu de opdracht om zoveel mogelijk aan te vullen. Van ontbrekende werelddelen tot incomplete automerken, halve spreekwoorden, een cassettebandje waar het een en ander aan ontbrak, enz. , enz.

Bij wijze van experiment was ook een laptop in verschillende onderdelen onder de patrouilles verdeeld. Deze moesten de onderdelen bij elkaar zien te voegen en er zo weer een werkend geheel van proberen te maken.

Aan het eind van het programma bestond de laptop helaas uit nog meer onderdelen dan dat er waren uitgedeeld. Gelukkig was deze dan ook al even afgeschreven.

En dan ’s avonds “inzet dubbel terug”. Hierbij begon iedere verkenner met een puntenkaart met daarop honderd punten, vrij inzetbaar. Met de patrouille werden vervolgens verschillende onderdelen afgewerkt. Bij elk onderdeel kon een hoeveelheid punten worden ingezet, die bij winst dubbel en dwars terug werden verdiend.

Hierdoor kon je makkelijk beginnen met honderd punten en eindigen met wel zeshonderd. Veel beproefde hun geluk bij groot mikado. Waar het inzetten van een flink aantal punten snel kan leiden tot een verdriedubbeling van je punten. Misschien slim, maar ook een risicovolle onderneming, want een verkeerde beweging kan fataal zijn. En dan moet je nog een aantal andere onderdelen.

Na het avondspel zijn de prijzen uitgereikt aan de drie winnaars die tijdens de Grote Clubactie het hoogste aantal loten hebben verkocht.

Tot volgende week!

Het spelteam verkenners