Bijeenkomst zaterdag 30 oktober 2010

Deze zaterdag werden de patrouilles in een wat andere samenstelling ingedeeld, om vervolgens op pad te gaan. De APL’s van elke patrouille gingen ieder met een andere patrouille mee. Ook werden twee patrouille’s samengevoegd, omdat de APL’s hiervan afwezig waren. Van deze samengevoegde patrouille kon vervolgens een PL met een andere patrouille mee als “APL”.

De bedoeling van dit alles was, dat de patrouilles een willekeurige route liepen. Hierbij maakte het niet uit welke kant op, door welke straten of langs welke parken. Om zo uiteindelijk op een punt uit te komen tot waar de desbetreffende meelopende APL  de route moest zien te beschrijven voor zijn eigen patrouille. Zonder hierbij gebruik te maken van straatnamen, plaatsen, namen van supermarktketens, of wat dan ook.

Bij terugkomst in het gebouw moesten de patrouilleleden van de APL zien uit te vogelen waar hij was geweest, aan de hand van een wegenkaart en zijn beschrijving op papier.

Wonder boven wonder lukte alle patrouilles het om de locatie van hun APL te herleiden. Helaas kwamen twee patrouilles bij terugkomst wel tegelijkertijd binnen, waardoor deze werden gediskwalificeerd.

’s Avonds hadden we een binnenprogramma waarbij alles om tijd draaide. Bij elk onderdeel was een zandloper aanwezig, die drie keer werd omgedraaid.

Binnen het wegstromen van het zand moesten zoveel mogelijk punten worden binnengehaald. Deze punten konden worden gehaald door zoveel mogelijk kegels om te gooien op de kegelbaan, of bij een ander onderdel zoveel mogelijk woorden te maken, enz.

Nadat elke patrouille alle onderdelen had uitgevoerd was het alweer de hoogste tijd om af te sluiten. Zo zie je maar weer dat echt alles draait om tijd!

 

Tot volgende week zaterdag!

Het spelteam verkenners