Bijeenkomst zaterdag 23 oktober 2010

Het weer zag er aan het begin van de middag verraderlijk uit, met een aantal donkere wolken die nog weleens roet in het eten zouden kunnen gooien.

De geruchten gingen dat het ’s middags ondanks de dreigende lucht wel droog zou blijven, en dat is dan gelukkig ook gebeurd. Voor het middagspel kregen alle patrouilles een mapje met daarin foto’s, een kaart en wat aanwijzingen. Aan de hand van de meekregen foto’s en aanwijzingen moesten ze de plek zien te vinden waar de ontvoerder zijn ontvoerde had achtergelaten. Twee patrouilles hebben de ontvoerde helaas nooit teruggevonden, waarbij de ontvoerde uiteindelijk zijn eigen weg terug heeft gevonden.

’s Avonds hadden we het “dubbel landenspel “. Wat we voor de verandering enkelvoudig hebben gespeeld. De patrouilles probeerden op een stuk land zoveel mogelijk “grond” binnen de stad te veroveren. In de stad is de grond immers het meeste waard. Hoe meer grond in het bezit van een patrouille is, hoe groter de kans dat een andere patrouille hierop komt. Al snel kwam er een grote verdeling in grond binnen en buiten de stad. Hierdoor gingen soms flinke geldbedragen over de tafel naar de tegenstander.

Na de laatste ronde alle stapels geld geteld, waarbij er al snel een winnaar bekend werd.

Voor a.s. 1 november moeten de inschrijflijsten van de Grote Clubactie worden teruggestuurd. Mocht je nu schrikken, omdat je nog moet starten met de verkoop, dan heb je dus nog een paar dagen!

 

Tot volgende week zaterdag!

Het spelteam verkenners