Bijeenkomst zaterdag 20 november 2010

We begonnen het middagprogramma met heerlijk nazomers weer. Een mooie middag voor Figuurlijke hindernisbaan. Dat is een soort van hindernisbaan, alleen dan figuurlijk. Jaja…?!

Dus wel hindernissen/onderdelen, maar geen vast parcours. En oja, ook een stopwatch, want die kan niet ontbreken bij een hindernisbaan.

Elk onderdeel in de Figuurlijke hindernisbaan stelde zo zijn eigen eisen. Zo moest je bij het ene onderdeel zo snel mogelijk een complete kompasroos in de goede volgorde weten te leggen. Bij een volgend onderdeel een kaars een aantal meters over zien te brengen, zonder dat deze uitwaait. En zo nog dertien onderdelen. Mislukt een hindernis, dan moet deze opnieuw uitgevoerd worden terwijl de tijd door blijft tikken. De patrouille met de meest uitgevoerde hindernissen in zo’n kort mogelijke tijd wint uiteindelijk.

Rond kwart voor vijf begon je toch al goed te merken dat het kouder wordt. Het was dan ook de hoogste tijd om naar binnen te gaan voor een korte pauze, want we moesten vanavond nog naar het gymlokaal voor het avondprogramma.

Bij het gymlokaal is de groep ingedeeld in twee partijen en zijn we gestart met een ballonnenspel. Hierbij begon iedereen begon met twee “levens”/ballonnen. En moest je als partij als laatste zien over te blijven door te zorgen dat de tegenpartij zijn ballonnen kwijt was.

Een hoop hadden de tactiek wat laat door om juist niet de ballonnen van je tegenstander te klappen, maar in te nemen. Hierdoor heb je meer levens en dus een kleinere kans om af te gaan.

Daarna volgde nog een aantal “stoeispellen”, afgewisseld door rustigere spellen.

Volgende week is het alweer tijd voor Sinterklaas!

Tot dan!

Het spelteam verkenners