Bijeenkomst zaterdag 2 & 9 april 2011

Met tweeluik hadden we twee zaterdagen met prachtig weer. De eerste zaterdag waren de Arenden en de Valken buiten bezig met het maken van een tafelvuur. Nadat dit eerst binnen als een soort blueprint op de grond was uitgetekend kon er begonnen worden met bouwen.

Binnen waren de Reigers, Zwaluwen en Houtduiven de eerste kookpatrouilles. Na een kleine uitleg over gehaktballen, aardappels, koken, bakken, sudderen en de goede volgorde hierin konden ook zij aan de slag.

Buiten werden er flink wat gaten gegraven en takken in de grond geslagen. Het tafelvuur moest goed en stevig staan, want hierop moet ook echt vuur gestookt worden.

Binnen werd de hand gelegd aan de gehaktballen, aardappels geschild en het water hiervoor opgezet.

Buiten waren de tafelvuren op een paar sjorringen na klaar en werd er druk gezocht naar brandhout. Op het veld waren de gehaktballen van de kookploeg binnen ook al goed te ruiken.

Ook de aardappels waren ondertussen bijna klaar. Nog even prikken om te kijken of ze van de vork afglijden en dan kunnen ze worden afgegoten. De groente was gemakkelijker, dit waren sperziebonen uit blik en hoefden met blik en al alleen even opgewarmd te worden.

Buiten stegen de eerste rookwolken op. Het vuur stond aan en de blikken soep konden hier voorzichtig opgezet worden. Deze waren binnen de kortste keren warm en werden uitgeschonken in bekers.

Ondertussen was ook binnen alles klaar. Na een moment stilte en happen kon er gegeten worden.

Nadat iedereen was uitgegeten en buiten het vuur was gedoofd en tafelvuur was afgebroken, hadden we even een korte pauze om de eerste zaterdag vervolgens door te gaan naar het gymlokaal.

Daar verdeelde we de groep in twee partijen, rood en geel. Vervolgens hadden we een aantal spelen waaronder vakduwen, touwtrekken, oversteek in hoelahoeps, etc.

De tweede zaterdag konden de Reigers, Zwaluwen en Houtduiven hun knoopkunsten op het veld vertonen met het bouwen van een tafelvuur. En waren de Valken en Arenden aan de beurt om binnen te koken.

Deze zaterdag hadden we ’s avonds de A.S.G. Quiz compleet met quizmaster en Leontien. Leontien had totaal geen idee waar ze mee bezig was, maar gelukkig de quizmaster wel.

Aan de hand van een soort groot Triviant bord op de grond konden de patrouilles zich met pionnen verplaatsen door te dobbelen. Op de grote plateaus konden schijven worden verdiend als de patrouille de vraag in die categorie goed had beantwoord.

En die categorieën bestonden afwisselend uit muziekfragmenten, geschiedenis, striphelden, filmpjes en wetenschapsvragen waarbij er door de quizmaster live een experiment werd uitgevoerd. Soms met gevaar voor eigen laptop en beamer.

Tot volgende week!

Het spelteam verkenners