Bijeenkomst zaterdag 19 februari 2011

Warm aangekleed gingen we het veld op voor het viervakkenspel. Een partij hield alle vakken en de tegenstanders in de gaten. De andere partij probeerde van vak naar vak, tot het eind te komen. Want aan het eind kon je een vers opgeblazen ballon halen, en die zijn de meeste punten waard. Maar om die punten daadwerkelijk binnen te slepen moest de ballon wel terug worden gebracht naar de startplek. De verdedigende partij had de handen vol aan het tegenhouden van de tegenpartij, en het verdedigen van de vakken. En zo hun bal, vlotterbal, tennisbal of ballon af te pakken. Want dit leverde voor deze partij ook punten op wanneer ze deze afleverde aan de zijlijn.

Na de laatste (viervakken)veldslag was er een duidelijke winnaar, en konden we naar binnen om even lekker op te warmen.

’s Avonds hadden we nog drie ongespeelde spellen uit het programma “Spelen uit de oude doos”. Vandaar ook deel 2.

Nadat er weer twee nieuwe partijen waren gemaakt, begonnen we met een welbekend potje Leeuw van Vlaanderen. Na een snelle wissel van veld, werd al snel duidelijk dat een iemand van de aanvallende partij vrijwel onpakbaar was. Toen duidelijk was dat ze met dit potje hadden gewonnen, liet hij zich uiteindelijk dan toch pakken.

Tijd voor een wat rustiger spel, kamerhockey. Dit is typisch een spel wat je niet thuis moet proberen, in het bijzijn van breekbare spullen zoals serviezen. 30 man kregen een hockeystick en gingen zitten aan een zijde van het troeplokaal, de ene partij aan de ene kant, en de andere partij aan de andere kant. De ene partij probeerde zo te scoren aan de ene kant van het lokaal, en de andere partij aan de andere kant.

Lettend op de tijd waren we alweer toe aan het laatste spel van de avond, en wel kamerbiljart. Hiervoor kreeg iedereen een nummer toegewezen, en drie tennisballen. Wanneer je nummer werd genoemd gooide je samen met je tegenstander de drie tennisballen tegen het biljart. Deze moest nu zo vaak mogelijk heen en weer stuiteren, wat de punten met elke stuiter verdubbelde.

Toen iedereen had gegooid stelde we op om af te sluiten. Volgende week hebben we ’s avonds keuzespelen. Met de spelen die jullie zelf hebben gekozen tijdens de pauze.

Tot volgende week!

Het spelteam verkenners