Bijeenkomst zaterdag 18 december 2010

Het was alweer de laatste bijeenkomst van 2010. Traditiegetrouw eten we dan in de pauze kerstbrood met chocomel of fristi.

Maar eerst het middagprogramma nog. Hiervoor kreeg elke patrouille de opdracht om twee mysterieuze personen te volgen. Dit waren figuren zoals een doodgraver en zijn vriend de dood, twee voetbal hooligans, een clown, een man in pak of iemand die buiten nog half slapend in pyjama rondliep, etc., etc.

De bedoeling was om de aangewezen persoon ongezien te achtervolgen totdat deze een cirkel trok. Dan moest iedereen zo snel mogelijk in de cirkel gaan staan. Maar tot die tijd mogen de mysterieuze personen niks van deze achtervolging merken, anders verdwijnen ze net zo snel als ze zijn gekomen.

Teruggekomen bij het troeplokaal hadden we ’s avonds instuif. Iedereen begon met een door de bank gelijk aantal uitgekeerde punten. Deze punten konden worden gebruikt als inzet tijdens een spel. Waarbij iedereen vrij was te kiezen welk spel, met wie, en voor welke punteninzet werd gespeeld.

Aan het eind werden alle verdiende punten weer ingeleverd en geteld bij de bank, die uiteindelijk ook de winaars van de instuif bekend maakte.

Tot volgend jaar!

Het spelteam verkenners