Bijeenkomst zaterdag 13 februari 2010

Was het toeval.. of gewoon het juiste moment? Nu het Centraal Planbureau voor dit jaar een economische groei van 1,5% voorspelde, speelde we met de verkenners het beursspel. Met 4 veelbelovende, rooskleurig uitziende beurzen en een stapel geld in de hand ging iedereen van start.

En dan wordt het lastig, ga je voor die goedkope aandelen KPN? Of toch voor de gewilde aandelen van BAM. Wanneer één aandeel op het ene moment nog verkocht kan worden voor 250 (gulden) op de beurs in Amsterdam, is dit de volgende ronde opeens van de beurs in Tokyo tot aan Icesave helemaal niets meer waard! Wat nu? Verkopen die aandelen? Of toch doorgaan? De meeste hadden het handelen verbazingwekkend goed onder de knie, en kwamen met een veel grotere stapel biljetten terug, dan toen ze waren begonnen.

’s Avonds warmde we ons binnen aan een levensgroot spel Monopoly en een “normale” uitvoering van Risk.
Teams werden gekozen en straten en continenten veroverd. In de laatste rondes van Monopoly wist één team een complete straat te bemachtigen en daarop een aantal huizen te bouwen. Dit bracht ze dan ook uiteindelijk net die extra inkomsten waarmee ze glansrijk wonnen.
En dan is het alweer tijd. Snel met z’n allen alles weer aan kant geschoven om af te sluiten.

Tot volgende week zaterdag!
Het spelteam van de verkenners.