Bijeenkomst zaterdag 12 maart 2011

Een opgevouwen pakketje met alle benodigde ingrediënten om er een tent van te maken. Best wel even lastig als je niet precies weet hoe de tent eruit moet komen te zien en wat voor vorm deze heeft. En omdat het maar 1 van de 5 onderdelen is, is de tijd die je hebt beperkt. De eerste patrouille lukte het vrijwel helemaal om alles goed en strak op te zetten. Misschien omdat de tent nu nog net uit de tentzak kwam. De volgende patrouilles wisselden af in vorm en spanning.
Bij het onderdeel soep maken werd het de patrouilles overdreven makkelijk gemaakt met “cup a soup” zakjes. Het enige lastige was nog even om water te verwarmen met zoveel wind op het veld.
De meesten patrouilles lukte het ook om met droog hout een vuurtje te stoken, wat op een bepaalde hoogte een gespannen lijntje door moest kunnen branden. Hier was het vooral de uitdaging om een goed vuurtje te ontwikkelen met zo min mogelijk lucifers.
’s Avonds kropen we in de huid van een geheim agent. Het eerste onderdeel bestond uit een ruimte die vol zat met verstopte chips (afluisterapparatuur). Aan de geheim agenten in opleiding nu de opdracht om deze zo stil mogelijk op te sporen en weg te halen. Want elk geluid wat je maakt wordt gehoord. De plaatsers van de chips waren ook niet gek en hadden deze op de meest onmogelijke plekken verstopt, zoals in een kier van een muur, achter een totem, op het plafond, of aan de verkeerde kant van het raam.
Tijd voor een zestal andere opdrachten die een geheim agent uit moet kunnen voeren. Zoals het tussen infrarood stralen van een alarm doormanoeuvreren zonder deze aan te raken.
Een reactie test, waarbij de geheim agent de naar beneden komende stokken op tijd moest opvangen.
Een huiszoeking in een stikdonkere ruimte naar verstopte chips. Het probleem is alleen dat je niet precies ziet wat je doet, en dus ook niet waar je loopt, en al helemaal niet waar je tegenaan loopt. Bij dit onderdeel was het de bedoeling om muisstil, zonder iets om te stoten door de ruimte heen te speuren, maar dit bleek voor de meeste patrouilles toch erg moeilijk.
Doordat we wat tijdgebrek hadden moesten we wat sneller door de laatste rondes heen om nog op tijd af te kunnen sluiten. De patrouille met de beste geheim agenten wordt dan ook volgende week bekend gemaakt.

Het spelteam verkenners