Bijeenkomst zaterdag 12 februari 2011

Nadat de vlag door de PL van de Zwaluwen was gehesen konden we beginnen met Records. Een korte speluitleg later kon iedereen van start. Want het was al een record op zich om de 25 verschillende onderdelen allemaal binnen de tijd af te kunnen leggen.

De bij de start twee grote lege vellen papier vulde zich snel met hoge getallen en snelle tijden. Er werden driftig vliegtuigjes gevouwen, geschoten, gegolfd, zak gelopen, spijkers geslagen, etc. etc. En dat allemaal met zo’n lang mogelijke afstand of in zo min mogelijk tijd.

Na de pauze hadden we twee levensgrote gezelschapsspelen: Monopoly en Risk. Monopoly werd door een aantal partijen gespeeld in het troeplokaal. En Risk met weer andere partijen in het Hordelokaal. In het troeplokaal werd flink gesmeten met geld en straten, terwijl in het Hordelokaal juist weer met dobbelstenen werd gegooid. Bij Risk was dan af en toe ook een hectische boel, misschien omdat er continu een strijd was tussen alle landen om die opdracht maar te halen. Of misschien omdat het veld eigenlijk wat te groot was voor het lokaal, waardoor je al snel onvermijdelijk ergens op de wereldkaart rondliep.

Uiteindelijk was er te weinig tijd om bij Risk de hele opdracht voor elkaar te krijgen, en om bij Monopoly alle tegenstanders failliet te spelen. We hebben dan ook maar gekeken welke partij de meeste landen of het meest verdiende geld bij elkaar had weten te brengen.

Tot volgende week!

Het spelteam verkenners