Bijeenkomst zaterdag 11 december 2010

Vandaag hadden we een drukke zaterdag voor boeg. Om 14.00 uur kwamen de welpen die ’s avonds werden geïnstalleerd om nog even de gang van zaken en de laatste instructies door te nemen.

Om drie uur opende we en daarna werd het middagspel uitgelegd. “Lever het bewijs dat” lijkt makkelijk, maar het is uiteindelijk toch moeilijker dan je soms denkt. Iedereen weet dat Duitsland in Europa ligt, maar bewijs het maar eens. Ook iedereen weet dat op een twee euro muntstuk de kop van de koningin staat of dat je een opgeblazen ballon in een andere opgeblazen ballon krijgt.  Zo waren er nog tal van stellingen, onderdelen en experimenten die allemaal uitgevoerd en/of bewezen moesten worden.

Na het middagprogramma hadden we even pauze, om ons op te maken voor het avondprogramma. Dit was anders dan aangekondigd “Spelen uit de oude doos”.

We begonnen met het kiezen van twee partijen voor het eerste onderdeel, het viervakkenspel. Dit spel bestond zoals de naam al doet vermoeden uit vier vakken. Iedereen begon in het eerste, tevens hoogste vak. Nu was het de bedoeling om de tegenpartij een vak lager te krijgen, en vervolgens zelf wel in het hoogste vak te blijven staan.

Na dit altijd wat chaotische spel, hadden we twee rustigere onderdelen.

Onder het laatste onderdeel kwamen de ouders al binnen gedruppeld om de installaties bij te wonen.

Nadat iedereen aan de beurt was gekomen met het laatste onderdeel, het dweilgevecht, waarbij twee spelers van elk een andere partij moet zien te scoren door de dweil met een spelstok in het goal van de tegenstander te manoeuvreren, snel het troeplokaal weer op orde gebracht voor de installaties.

In het andere lokaal werden de 18 welpen voorbereid die werden geïnstalleerd als verkenner.

Na het opstellen van de verkenners konden de welpen en hun ouders binnenkomen. Toen iedereen binnen was, konden de installaties beginnen. De installatie bestond uit drie onderdelen. Bij de eerste leiding werd de verkennersbelofte afgelegd, en werd je installatie insigne opgespeld.  De tweede leiding deed je de das (Margaret Rose) om. En van de derde leiding kreeg je de baret opgezet, de verkennerswet en het A.S.G. lintje.

Tot slot nog even afsluiten met het laten zakken van de vlag. En dan is het volgende week alweer de laatste bijeenkomst van 2010. Wat gaat het toch snel!

Tot aankomende zaterdag!

Het spelteam verkenners