Bijeenkomst zaterdag 22 januari 2011

Vijf landen met vijf beursen, zes aandeeluitgevende bedrijven, een stapel contant geld en een aantal banken die je contacten maar al te graag voor je wilden bewaren. En de handel kon beginnen!

Daarbij werden alle mogelijke tactieken op het handelen losgelaten: verkenners die even vanuit Tokio een telefoontje plegen naar Amsterdam, om na te vragen wat de aandelen Boskalis daar waard zijn. Of het maken van foto’s van de beursstanden in de verschillende landen.

Al snel was er zoveel geld in omloop dat het verstandig zou zijn om dit bij de bank te brengen. Om zo de rondlopende “mannen in pak”, oftewel de belastinginspecteur te ontwijken. Want als zij lucht krijgen van grote hoeveelheden geld, kan het nog weleens gebeuren dat je een flinke stapel in moet leveren.

Maar welke bank is verstandig? Een waar je elke tien minuten een torenhoge rente over je centen ontvangt, of een wat meer betrouwbare bank die in ieder geval wel blijft bestaan.

Het blijft allemaal een risico, net als het investeren in de schommelende aandelen. De ene keer heb je goed geluk, dan andere keer stomme pech.

De uiteindelijke winnaar had van zijn zestig gulden een kapitaal van meer dan twee ton weten te maken.

Na een korte pauze vertrokken we naar het gymlokaal. Alle fietsers op de fiets, en de rest met auto’s.

Het gymlokaal was opgedeeld in verschillende onderdelen. Bij alle onderdelen konden punten worden verdiend, maar bij sommige onderdelen ook snoep. Zoals schieten op repen bungelend aan een lijntje en ring werpen op snoepjes en toffees. En zo is het niet alleen makkelijk punten verdienen, maar ook nog lekker.

Volgende week Braderie met Horde 3.

Tot dan!

Het spelteam verkenners