Welpen Horde 2

Horde 2 heeft een mooie locatie aan de Hoge Limiet te Schiebroek. Elke zaterdag komen meer dan 40 welpen bijeen om een nieuw avontuur te beleven. Elke zaterdag is er een bijeenkomst van 13:30 uur tot 17:00 uur.

horde 2Algemeen

De horde is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Zij zijn de welpen van de Horde. Wekelijks is er een bijeenkomst van 13:30 uur tot 17:00 uur.

Programma’s

Elke zaterdag begint met sterwerk. Tijdens sterwerk leren de welpen verschillende dingen over o.a. natuur, knopen, overleving, koken, klussen, navigatie en klimmen. Om 14:30 uur openen we het dagprogramma. Het leidingteam bestaat uit een team enthousiaste vrijwilligers, die elke week weer een mooi programma maken. Iedere week hebben we een heel nieuw en wisselend programma, zodat er voor ieder kind wat wils is.
Bijzondere programma’s zijn bijvoorbeeld het zwemmen, kermis, strandtocht en de poldertocht.

Meer weten over de welpen bij Scouting Nederland? Klik dan hier!

Uniform

Een welp is te herkennen aan zijn uniform. Hij draagt een blauwe broek, een groene blouse, een groene pet en een rood/groen geruite das, de Margaret Rose. Daarnaast is de blouse nog voorzien van diverse insignes.

Op kamp met Horde 2?

Elk jaar wordt er in de laatste week van de zomervakantie een zomerkamp georganiseerd. We gaan dan met onze kampeerspullen naar een prachtig groen gebied ergens in Nederland. De welpen slapen gedurende een week in een houten kamp gebouw, of als ze dat durven in een zelfgemaakte tent. We beleven een prachtig kamp, met onder andere een kampvuur, een kampthema, een sportdag en een uitstapje.

Lijkt het je wat om mee te doen bij Horde 2?

Wil je een keertje een zaterdagmiddag mee doen? Dat is geen probleem en het kost je niets! Je mag zelfs vier keer gratis meekijken en vier heel verschillende programma’s meemaken. Het is wel verstandig om eerst even contact met ons op te nemen, want misschien hebben we wel een groot programma en verzamelen we op een andere plek! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marek Nootenboom (Bagheera).