Kostprijs dekkende huur voor maatschappelijk vastgoed

De gemeente Rotterdam wil de huur van maatschappelijk vastgoed (waaronder scoutingterreinen) kostendekkend maken. Wellicht heeft u hierover ook iets in de media vernomen. Zie ook het bijgevoegde artikel.
 
Ook wij maken ons zorgen over hoe dit zal uitpakken voor ons groep. Wij zijn twee  jaar geleden begonnen met het doorlichten van onze begroting, om het bestaan van de groep ook op de langere termijn te kunnen waarborgen. Hoewel we daar al flinke stappen in hebben genomen, mag duidelijk zijn dat wij desondanks geen majeure kostenverhogingen kunnen dragen. Met drie terreinen die wij van de gemeente huren, zouden de huurlasten kunnen stijgen van rond de 800 Euro naar 12.000 Euro.
 
Het is nog niet duidelijk hoe en voor hoeveel de deelgemeenten, de “stille” subsidie (lage huur) van het Ontwikkeling Bedrijf Rotterdam gaan vervangen.
Totdat dit in het voorjaar van 2013 beslist wordt zitten we, en met ons alle sport & recreatie verenigingen, in een onduidelijke en onzekere situatie over de financiële gevolgen hiervan.
 
Scouting Rotterdam is begonnen met een lobby op gemeentelijk niveau. De scouting groepen zullen per deelgemeente met de desbetreffende deelgemeente aan de slag gaan. Indien U hier op wat voor manier iets kan betekenen, horen wij dat graag.
 
Groeten,
 
Mauro Bassutti
Groeps Penningmeester