Kaderweekend verkenners geslaagd

Het is al weer een maandje geleden, maar 10 oktober heeft het kader Al Capone ontmoet in zijn buitenhuis. Hoe de ontmoeting tot stand is gekomen is tot op heden niet helemaal duidelijk. Hoe het begonnen is, dat weten we wel. De 10de oktober kwam Al Capone tijdens het kijken van een gangsterfilm met een hoop vertoon binnengelopen, hij had het over schimmige deals en een chick diner in zijn buitenhuis. Om ongenode gasten weg te houden overhandigde hij een locatie in de vorm van een coördinaat.

Toen Al Capone vertrokken was heeft het kader na overleg besloten hem op te gaan zoeken op de opgegeven locatie. Na krap een half uur gereden te hebben en wat omzwervingen in de buurt stonden we op de opgeven locatie, een picknick tafel langs de snelweg. Al Capone was in geen velde of wegen te bekennen. Ineens ging er een telefoon af onder de tafel. De telefoon werd opgenomen en Al Capone had een hint, er lag iets bij de elektriciteitsmast. Na wat zoekwerk vond het kader daar twee kaarten welke ons direct naar het buitenhuis van Al Capone leidde waar een lekkere maaltijd klaar stond.

Bij de maaltijd waren naast Al Capone ook een aantal van zijn handlangers aanwezig. Tijdens de maaltijd ging het er gezellig aan toe, er werd wat gepraat en hier en daar werd een schimmig dealtjes gesloten. Ineen vroeg al Capone naar een transportje. Een van de aanwezige handlangers bleek niet helemaal te vertrouwen en werd nogal hardhandig bij het diner weggehaald en afgevoerd, zodat Al Capone zoals hij zij even rustig met de heer kon spreken.

Na het eten heeft het kader in twee groepen een tocht gelopen, waarbij zij Al Capone als dank voor het eten een gunst deden door een schimmig dealtje tot een goed eind te brengen. Het bewerkstellige van de deal verliep echter niet zonder slag of stoot. Het gesprekje van Al Capone bleek een leven gekost te hebben, wat diverse andere clans in de buurt niet konden waarderen. Met veel moeite is het gelukt aan de eis van Al Capone te voldoen, wat spullen voor hem ophalen bij een stokerij. De opgehaalde spullen aan Al Capone overhandigd, welke over het resultaat eigenlijk niet erg te spreken was, hij wou meer. Dit was echter laat op de avond niet meer te realiseren, dus heeft het kader maar snel de benen genomen.

De volgende ochtend na een goede nachtrust opgestaan. Het kader heeft tijdens het ochtendspel een strijd uitgevochten in een stad. Iedere PL en APL hadden een eigen deel van de stand in handen, opdracht was om zoveel mogelijk wijken van de stad te veroveren door schimmige dealtjes, omkopen van politie en hier en daar uitvechten van een conflict met wat gepast geweld voor die tijd.

Als afsluiter van het weekend hebben we met zijn alle pannenkoeken met spek gemaakt. De leiding heeft vervolgens het lokaal schoongemaakt, terwijl het kader in de buurt één van de vele caches gezocht heeft. Na de vondst van een twee caches was het lokaal schoon en zijn we terug gereden naar Rotterdam.