Foto’s en verslag kersttocht H2 en H3

Typisch kersttocht weer was het niet dit jaar. Meestal lopen wij de kersttocht door een wit besneeuwd bos. Het is koud, maar door het lopen blijf je warm. Dit jaar was het echter stormachtig herfstweer. Geen reden voor de welpen om zich te laten weerhouden een flinke tocht te gaan wandelen. Zowel Horde 2 als 3 waren dit jaar van de partij.

Door de samenwerking tussen H2 & H3 waren er veel kinderen, maar ook voor veel leiding in het bos die een mooi toneel kunnen opvoeren. Er waren ook hulp-leiding die vroeger leiding waren en 1 keer per jaar nog even willen helpen.

De welpen vertrokken in twee groepjes. Na het volgen van een touwspoor kwamen zij een huilende man tegen. Overal lagen boodschappen op de grond en hij was gewond. De man vertelde snikkend dat een vervelende vent al zijn boodschappen heeft kapot gegooid en dat hij daardoor zelfs gewond is geraakt. De welpen verbinden de man en ruimen zijn boodschappen op. Een deel van de boodschappen vormen een spoor naar een zwerver waar zij muziek moeten maken omdat zijn gitaar is gesloopt, een man die vast zit in een boom, en een dwerg die zijn kristallen kwijt is.  Ook ontmoeten de welpen een boswachter die verteld over de Grinch. Een man die een hekel heeft aan kerst. Een hekel heeft aan warmte , gezelligheid, lekker eten en vooral er zijn voor elkaar.

Wij vervolgen onze tocht en ontmoeten een Arabier die ons warm onthaald en zijn vrouwen bieden ons heerlijk eten aan. Hierna moeten wij langs struikrover sluipen en uiteindelijk vangen wij samen met de boswachter de Grinch. De Grinch blijkt echter een hekel te hebben aan kerst omdat hij zelf geen goede herinneringen heeft aan die dagen. De welpen laten hem zien hoe mooi kerst is en nemen hem zelfs mee naar het gebouw voor een kerstmaal. Hier verteld Chil nog een verhaal over de vierde wijze en sluiten wij uiteindelijk moe maar voldaan af.

Bekijk hier de foto’s van de kersttocht.