Foto- / Filmspelen Horde 3 groot succes

Zaterdag 29 maart 2014 werden bij Horde 3 weer de jaarlijkse foto- / filmspelen gehouden. Net zoals alle andere jaren was het ook dit jaar weer een groot succes. Wie vindt het nou niet leuk om zich te verkleden als een boef, ridder, nieuwwsreporter of prinses en om vervolgens een gekke rol te spelen voor de camera?

Het foto en speur spel

De middag starte met een fotospel waarbij twee groepen in een wedstrijd op de foto moesten met zoveel mogelijk objecten. Sommige objecten leverde meer punten op dan andere. Een foto met een hond leverde minder punten op dan een foto met een olifant of een palmboom. De groep van Chiel wist als enige groep alle objecten te vinden. De groep van Baloe had helaas geen caravan en geen palmboom kunnen vinden. Het mocht de pret niet drukken want verder was de tocht hartstikke leuk. Aan het einde van het fotospel kwam Akela nog even langs in zijn gele racewagen (ambulance) waarmee we zeker ook even op de foto moesten. Foto’s van het fotospel kun je hier bekijken.

Een echte film maken

Daarna begon het mooiste onderdeel van de middag. In dezelfde groepen moesten we een film gaan maken. Waar begin je dan? Natuurlijk bij een goed verhaal. Dus hebben de kinderen (met af en toe wat hulp van de leiding) een verhaal en idee bedacht. Vervolgens is het graven geblazen in de grote hoop met verkleed spullen. Gelukkig hebben we in de loop der jaren meer dan genoeg gekke verkleed spullen gepaard. Als iedereen een rol en een kostuum heeft dan is tijd om daadwerkelijk te gaan filmen. Elk groepje heeft twee leiding (een cameraman en een regisseur) en 45 minuten de tijd om de film op te nemen. De regisseur heeft er een behoorlijke taak aan om alles in goede handen te laten lopen, maar het in beide groepjes erg goed verlopen. Na wat uurtjes montage zijn de filmpjes gereed, er zijn twee ontzettende leuke filmpjes uitgekomen. Eén met de titel “het ASG nieuws” en één met de titel “De prinses van Zevenkamp”. Je kunt beide filmpjes hier onder bekijken. Voor alle welpen geldt; een applausje voor jezelf en voor het leuke eindresultaat.

 

Bekijk hier de video “Het ASG Nieuws”

Bekijk hier de video “De prinses van Zevenkamp”