Kamperverslag 2009 (Valken)

De verkenners van ASG zijn van 11 juli tot en met 25 juli op zomerkamp geweest in Nieuw-bergen in Noord-limburg. Zoals gebruikelijk hebben we bij aankomst eerst het patrouille kampje opgezet. Wij waren met maar 4 man en hadden duidelijk geen haast maar we hebben toch alles goed opgezet. Na de eerste keer samen met de patrouille eten was het s’avonds tijd voor de gebruikelijke wandeling naar de zandvlakte om die alvast aan de nieuwelingen te laten zien. Na het verhaal van Thomas dit keer (het sloeg echt nergens op) hebben we voor het eerst gedoucht en zijn daarna redelijk snel gaan slapen.

De volgende dag begon het kamp eigenlijk pas echt met 3 echte vechtspelen en het koken op het tafelvuur. De spellen blijven na al die jaren toch elke keer weer leuk om te doen en het zelfgemaakte eten op kamp smaakt altijd heerlijk. Speciaal bedankje aan Thomas die het voor elkaar kreeg mijn bril al bij het eerste spel te slopen. Gelukkig was mijn bril na een paar dagen weer gemaakt en heb ik er geen last van gehad.

De bijzondere programma’s dit kamp waren erg leuk. De dropping hebben we uitgelopen en vooral de Hike dit jaar was heel bijzonder met een (korte) overnachting in de openlucht. Een bedankje aan de leiding voor het organiseren van deze hike is dan ook zeker op zijn plaats. Verder was ook het uitstapje naar een grote speeltuin in Duitsland erg leuk. En niet te vergeten het zwemmen en passagieren in Gennep was echt vet.

Ik vond dit een heel echt vet kamp met veel slechte maar geweldige humor en zou eigenlijk zo weer terug willen naar Nieuw-bergen.

Leiding bedankt voor weer een geweldig zomerkamp.

Geschreven door Victor Miltenburg