Kamperverslag 2009 (Houtduiven)

Het begon natuurlijk als elk jaar op de zelfde plek. We verzamelden en de vrachtwagen werd in geladen onder het luid gebulder van Wibo uiteraard wat er bij hoort.
We vertrokken met de bus naar het terrein. Daar aan gekomen moesten natuurlijk de kampjes opgebouwd. Wij de houtduiven hadden de grote eer om dit jaar op de sperwerheuvel te mogen staan.
Het opbouwen ging nou daardoor niet echt makkelijk maar het stond uiteindelijk wel. Daarna kwam het avond eten met zoals altijd wel iets lekkers er bij. Daarna kwam het verhaal van Tomas met een echt Tomas eind ,maar wel een leuk verhaal
Daarna was het dag sluiting wat ik wel belangrijk vindt dat het er is.

De warme of in het geval van de laat komers koude douche stond al te wachten. De volgende dag werden we weer wakker gemaakt met natuurlijk de dagelijkse inspectie. Zo kregen we zoals gewoonlijk daarna ochtend spel en dan koken op vuur wat toch wel iets echt speciaals heeft. Het was daarna zodat we moesten schuren en houthalen en dat soort dingen. Dan was het avond eten en dan relaxen en avond spel.

Het kwam op een gegeven moment zo ver dat de dropping ging komen. Iedereen had er heel veel zin in en iedereen stuiterde alle kanten op. We hielden goed tempo er in en ondanks dat er drie in het water vielen was het toch een geslaagde dropping. We moesten wel eerst allemaal bij slapen en de inspectie was laat. Het naar het speeltuin/pretpark was erg leuk en was ons goed bevallen jammer dat at soort dingen niet veel in Nederland zijn zoals een maïs kamer.

De Hike was wel het hoogte punt van het kamp het echt slapen daar was erg leuk. Ik vindt dat het volgend jaar weer moet als het mogelijk is. Zo kwamen er nog een heleboel leuke dagen maar te veel om alles te beschrijven.

Ik vond dit erg relax en ondanks de regen toch en leuk kamp en kijk al weer uit naar volgend jaar.

Geschreven door Max Landman