Kamperverslag 2009 (Arenden)

Toen we de zaterdag ochtend gingen verzamelen bij vertrekpunt, zagen we onze gast Wesley Lassooij weer. Ik had hem aan de nieuwelingen voorgesteld voor we de bus in gingen. Toen we bij het kamp terrein aankwamen gingen we alles opzetten. De nieuwelingen moesten veel leren want alles is voor hun nieuw. Na een aantal uren waren we klaar en hadden we als avond spel het verhaal.

In het kamp hadden we geen problemen of ruzies dat maakten het kamp nog leuker. Maar een paar uur voor de dropping werd Ben door zijn vader opgehaald. Ben dacht zelf dat hij een dag later opgehaald zo worden, dus hij kon helaas net niet de dropping mee maken. Dat vonden we allemaal best jammer en ook dat we een patrouille man minder hadden, moesten we allemaal harder werken dan voordat Ben weg moest. Dat was allemaal niet leuk.

Alle spellen die we deden waren ook leuk, maar soms was er wat regen maar dat verpesten het niet. Bijvoorbeeld bij de 1ste poging voor sportwedstrijden, want dat kon een andere dag ingehaald worden. Maar sommige spellen konden ook niet door gaan, en daardoor ging het hele spel-schema door de war.

De dropping was ook goed gegaan we waren niet verdwaald geraakt, maar we vonden het heel jammer dat Ben er niet bij was. We waren bij het begin een pad uitgelopen en daar in de buurt kwamen we mensen tegen bij een kampvuur, aan hun hadden we gevraagd waar we heen moesten. We zijn toen wel met een omweg gelopen maar we waren na een paar uur wel weer bij het kamp.

De hike was ook goed gegaan en het was ook een echt leuke hike. Dat je plutonium moest verzamelen als undercover agenten vermomt als toeristen. Het enige wat bij ons steeds mis ging, was dat we de raket steeds vergaten en uiteindelijk ook kwijtraakten. Dat je moest slapen onderweg was ook heel leuk en onverwacht. Je moest alleen je slaapzak meenemen op de heen weg. Gelukkig werden de slaapzakken wel mee terug gebracht door de leiding. Dat je op het eind ook mocht zwemmen was ook lekker.

Het uitje naar het park was ook leuk, vooral de water-baan, de glijbanen en het mais-bad waren leuk. Ik heb hier voor nog nooit een mais-bad gezien en er in gezeten, dat is best grappig. We hadden ook veel geluk dat het zo warm was.

De inspecties in de ochtend gingen vaak goed, we hadden vaak hoge getallen. Helaas was het bij de andere patrouilles nog iets beter. Daarom zijn we ook laatste geworden met de totem. Maar het ging wel veel beter dan ik verwacht had. Bij de sport-competitie waren we 4de dat was ook wel leuk dat we geen laatste waren wat iedereen wel verwachten.

De een na laatste dag mochten alle tenten en spullen bij de valken en de arenden weg, bij de van de patrouilles moest de tent blijven. De arenden moesten bij de reigers slapen en de valken bij de zwaluwen. De laatste dag moest de andere tenten en het staf-kamp ook weg en konden we naar huis.

ik vond het een geweldig kamp en ik kijk uit naar volgend jaar, en ik denk dat iedereen het wel een leuk kamp vond.

Gemaakt door Ward Braakman