Kamp 2018, Dag 6, Valken

Dagverslag dag, zas valken

De dag begon vroeg en de vaandrigs van dienst waren Gerhard en toneelspeler Thomas. Het klaarmaken van het kampje werd volgens het vaste ritueel uitgevoerd. Een groep van 6 leiding kwam langs om te kijken of de boel op orde was.  De zwaluwen gingen er na de beste score er met de totem vandoor, daarentegen staan de reigers nog wel hoger in het totaal.

Het ochtendprogramma is het gevreesde driehoekspel waarbij de bedoeling is om een kaartje met daarop een aantal punten zo hoog mogelijk te vermenigvuldigen. Het middageten bestond uit een maaltijd van aardappelen met een knapperig worstje en als groente was er bloemkool. Helaas moest er voor de veertiende keer de afwas voltooid worden.

In de middag stond de hindernisbaan op het programma. Het parcours begon met een 2 meter lange evenwichtsbalk, gevolgd door een touwbrug van 2 en een halve meter. Er moest over een hoog hek geklommen worden waarna je door een doolhof moet gaan. Een hekje over en de berg op richting het schuine rek in de vorm van een wenteltrap. De berg af rennen en er moest onderdoor en overheen voltooid worden. Het eindigde met de traditionele glijbaan. Het was een kort maar fysiek middagspel.

Na de afwas van de avondmaal had iedereen een beetje vrije tijd. In die tijd was iedereen bezig met sport, de ene was aan het tafeltennissen en de ander aan het badmintonnen. Het avondspel was het geluidenspel waarbij er elf geluiden in een bos zijn verstopt. De bedoeling was om die geluiden te zoeken en die leiding te tikken. Dit spel was gewonnen door de arenden en de reigers waren laatste geëindigd.

De dag werd  zoals gebruikelijk afgesloten door een verhaal van Leon en Jeffrey. Er werd thee gedronken met een overheerlijk chocolade koekje. Na de mededelingen van Frans werd de dag afgesloten. Verkenners wij wensen elkaar een: ‘een goede nacht en welterusten’.

 

Groeten van de Valken