Kamp 2018, Dag 2, Valken

Dagverslag Valken kampdag 2

Hallo!

Dit is de eerste hele kampdag. Dit belooft daarom ook een mooie dag te worden. De dag begon met een twee levendige wekkers, Dennis Bol en leiding Robin. Iedereen de tent uit en er werden voorbereidingen bereid voor de eerste kampinspectie, dit was een oefen inspectie voor de tips en tricks. Daarna werd de vlag gehesen door Bart Bazuin, Ronald en Stefan.

Het beloofde een warme dag te worden en we begonnen met de traditionele waterspelen. Dit bestond uit een dienblad met water over het hoofd doorgeven, dweilhockey, waterballonnenvolleybal en natuurlijk het tussendoor natgooien van de leiding.


Het fluitsignaal klonk vanuit de mond van Frans en iedereen rende naar de keuken om het mandje met aardappelen, karbonade en ingrediënten voor de salade op te halen. Het was heerlijk kan ik u vertellen. De afwas werd in een rap tempo uitgevoerd en het middagspel was aangebroken. Dit was het vernieuwde loofhuttenspel. Dit bestond uit de 3 B’s: bouwen, beoordelen en bestormen.
Bij het bestormen van de hutten wisten de arenden 1 tennisbal te bemachtigen, de reigers 5, de zwaluwen 5 en de valken helemaal niks. De beoordeling van de valken was daarentegen wel de beste. Dit resulteerde in 4 punten voor de reigers, 3 voor de zwaluwen, 2 voor de arenden en 1 punt voor de valken. Dit telt mee voor de patrouille wedstrijd.

Het avondmaal is aangebroken en deze keer zat er kippensoep in het mandje, daarnaast ook natuurlijk brood. We hebben lekker gegeten. Na de kleine taakjes in het kampje was het wachten tot het donker was. Helaas was er geen toko. Het avondspel werd geleid door Wouter & Thomas, het totaal nieuwe grenswachtspel. Twee teams waarvan een groep grenswacht was en de andere groep smokkelaar was. De bedoeling was om dingen te smokkelen door het bos, dit varieerde van kleine voorwerpen tot levende leiding. Dit leverde dan punten op. De grenswacht moest dit voorkomen. Dit ging sommige redelijk goed af.

Het eindigde met een kop thee die in werkelijk record tempo werden gemaakt door Tijs en Arjun. Gerhard en Wouter sluiten de dag af met een stuk uit de bijbel. Er wordt gedoucht door de verkenners en de deuren sluiten voor de zondag.

Groeten van Tijs van de Valken