Kamp 2017, Dag 7, Arenden

De dag begon met zonder zon. Vandaag zou een speciale dag worden. In plaats van drie normale programma’s op de dag, gingen we vandaag de bewoonde wereld in. Maar natuurlijk begonnen we wel met een inspectie van ons kamp. Alles verliep soepel en daarom behaalde we de vier keer 10. Door het spel dat we gister avond wonnen konden we de totem weer een dag in ons kamp hangen. Na het hijsen van de vlag pakte iedereen zijn spullen voor het zwembad. De tenten werden gesloten wegens regengevaar en de schoenen werden binnen gezet. Iedereen pakte zijn fiets en wachtte op de complete groep voor vertrek.

De fietstocht was lang maar met het idee van een lekker warm bad hielden we het allemaal vol. Het zwembad was nog niet open dus wachtten we nog even voor de deur. Een kwartier later maakte leiding Rik zich klaar om badmeester te spelen en kleedde de rest van de groep zich ook om. Het zwembad was helemaal afgehuurd voor ons, zodat we lekker onze gang konden gaan. Er was een opblaasbare glijbaan, duikplank, bubbelbad en sauna. Natuurlijk begon iedereen in het bubbelbad. Eerst zaten er 10 in, later al 15 en nog later zaten er 24 verkenners. Het bad zat zo vol dat na vertrek het waterpeil van het badje met een halve meter was gezakt. Het zwembad is natuurlijk leuk om in te zwemmen, maar het is ook een goede kans om je hele lichaam goed te reinigen. Na het zwemmen was iedereen weer brandschoon en konden we op weg naar de volgende bezigheid.

Na het zwemmen mochten we met wat tokogeld het dorpje Gennep gaan verkennen. Je kon iets eten in een snackbar of iets halen bij de supermarkt. Sommige kochten alleen maar eten, sommige verzonnen andere dingen zoals een lichtgevende poes die Huib kocht of de grote teddybeer van Floris. Er liep een lange rij van Jumbo tassen terug naar de auto’s op de verzamelplek.

Eenmaal aangekomen op het kampterrein werden de spullen opgeborgen en werd er gesmikkeld van het gekochte eten. We kwamen iets eerder aan, dus hadden we wat tijd over om iets voor ons zelf te doen. Sommige gingen bijvoorbeeld pingpongen of natuurlijk werken aan je Zingzang stukje voor morgen avond. Na een uur ging de etensfluit en konden we gaan foerageren. Daarna stond ons een super spel te wachten. Het piratenspel georganiseerd door Thomas junior. De bedoeling van het spel was om rondjes te rennen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Helaas waren er 3 piraten die ons in de weg zaten. Daardoor werden er vaak punten weggestreept. Na een lange tijd zwoegen en rennen kon er maar één patrouille winnen, de Arenden. Robbie komt morgen en de totem gaat morgen naar ons.

Groetjes de Arenden