Kamp 2017, Dag 6, Valken

‘’GOEDEMORGEN opstaan’’ zo worden wij iedere ochtend gewekt en zo ook deze mooie zonnige dag. Na inspectie gehad te hebben begon de reis naar Irrland (pretpark in Duitsland). Het was een lange reis op de fiets, maar gelukkig is iedereen heel aangekomen. Eenmaal aangekomen in Irrland gingen we rondkijken wat er te doen was en al snel kwamen we bij een maisbad. Het maisbad is een heel mooi versierde zaal met de bodem helemaal gevuld met mais. Ook kon je bouwwerken maken met de buizen die in het bad verdeeld waren. Het was een hele gezellige boel in het maisbad. Na het maisbad liepen we door en kwamen uit bij glijbanen waar je met een kleedje vanaf kon. Iemand had een manier gevonden om nog sneller te gaan door zand voor en onder het matje te gooien. Dat maakte het glijden nog sneller en leuker. Zo als altijd moest er ook gegeten worden en gelukkig was er dan ook een snackbar met allerlei lekkere dingen.

Na een tijdje had iedereen lekker gegeten en liepen we verder naar het waterbed wat een stukje verder in het park lag. Het was lekker weer dus zagen we de kans om op het waterbed te gaan liggen en lekker te genieten van de zon. Soms kwam er ook weer een kind langs gerend die er dan weer voor zorgde dat er golven in het bed kwamen. Na een tijdje waren we weer klaar met het zonnen en gingen we naar het doolhof. In het begin dachten we dat we zo door het doolhof heen waren, maar na een tijdje kwamen we erachter dat het lastiger was dan we dachten. Zo hebben we ook ongeveer een halfuur in het doolhof rondgelopen, omdat we alleen maar rondjes liepen. Ook gingen we naar een heel groot springkussen met touwen waardoor je omhoog kon klimmen. Eenmaal de berg veroverd te hebben lagen we weer lekker te zonnen en werden we na een tijdje terug geroepen dat we naar de afgesproken plek moesten gaan en toen was het hele feest alweer voorbij en mochten we beginnen aan de terugreis. En ja ouders net als op de heenweg is niemand verongelukt of gewond geraakt. Nu hoor ik u al opgelucht zijn en wij zijn net zo als u alle heel blij en opgelucht.

Teruggekomen mochten we heel even uitrusten en daarna mochten we lekker gaan eten. In de avond heb je weer lekker kunnen doen wat je wilde. Zo kan je tafeltennissen, lezen, dagverslag schrijven of spelletje spelen en nog veel meer. Als avondspel hadden we het vernieuwde geluidenspel wat de leiding dit jaar heeft veranderd. Zo was het gewone geluidenspel dat er geluiden door het bos rende en dat je ze moesten aantikken en dan kreeg je punten en dit jaar is het zo dat de geluiden stil en goed verstopt zitten. Het bleek moeilijker te zijn dan we dachten, want het waren moeilijke geluiden en de verstopte leiding zat goed verstopt. Aan het eind werd de uitslag bekend gemaakt en zoals gewoonlijk wonnen de Valken (patrouille) het spel. Ook deze avond sloten we af met de dagsluiting en het douchen.

Arenden winnen morgen de totem.

Robbie komt morgen.

Dagverslag Valken