Kamp 2017, Dag 4, Reigers

Beste lezers,

Na een kort nachtje, vanwege de dropping, werden we gewekt door de leiding. Het was voor niemand fijn om op te staan, omdat we zo laat naar bed zijn gegaan. Maar je moet natuurlijk snel op staan om je klaar te maken voor inspectie. Terwijl we bezig waren met alles in ons kampje schoon te maken hoorden we de fluit, die betekende dat we konden gaan eten. Alle spullen werden in ieder kampje op tafel gezet zodat we konden beginnen met eten. Nadat we onze buikjes hadden gevuld met een verrukkelijke maaltijd moesten we weer verder met het schoonmaken. Toen we hoorden dat de inspectie al bijna ging beginnen, schrokken we erg omdat we nog lang niet klaar waren. Doordat we weinig tijd hadden was het resultaat van de inspectie niet zo goed. Toen de inspectie was afgelopen was het tijd voor de dagelijkse ceremonie van de vlag hijsen.

Omdat we de dag ervoor de dropping hadden gelopen was het vandaag in de ochtend tijd voor de dubbeldropping. Bij de dubbeldropping is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk met de fiets terug fietst naar de plek waar je gedropt bent. Dus iedereen maakte zich gereed om op zijn fiets te stappen. En omdat maar één patrouille de dropping heeft uitgelopen kregen we de gelegenheid om op de kaart de plek te zien waar we gedropt waren. Uiteindelijk begon iedereen met de fietstocht, en het was wel een stukje fietsen. Elke patrouille wist wel waar die ongeveer moest zijn dus dat betekent dat het gaat om wie het snelst fietst. De ene patrouille was afgehaakt, de andere drie patrouilles kwamen uiteindelijk te gelijk aan op de dropplek. Iedereen was blij dat we er waren zodat we weer snel terug konden keren naar het kampterrein.

Hierna was het tijd voor het koken, en deze keer aten we een keer geen aardappels, groente en vlees. We aten pasta die goed te eten was. Na het schoonmaken begonnen we met het volgende spel. Elk jaar bouwen we een hindernisbaan die we dan ook gaan rennen of lopen, wat je zelf wil. Elke patrouille moest een onderdeel maken voor de hindernisbaan. Wij hadden al snel het idee om banden met slingers er aan te maken. Dat vond iedereen een leuk idee omdat het moeilijk is om daar langs te komen. Maar wij waren met een grote patrouille dus ging we nog een tweede onderdeel maken. Ons idee was een tunnel en omdat het niet heel origineel is, begint onze tunnel hoog en eindigt die laag. Na lang werken waren we klaar met het bouwen. Nadat iedereen klaar was konden we gaan eten. We gingen pannenkoeken bakken, en we mistten de mixer erg, want ons beslag was erg klonterig. We hebben al het beslag opgemaakt dus toen konden we weer beginnen met schoonmaken.

Toen het begon te schemeren begonnen we met het avondspel. We gingen geocachen, het was de bedoeling dat we haringen vonden die de leiding had verstopt in het bos. En op elke haring stonden coördinaten die ons weer brachten bij de volgende haring. Voor alle patrouilles ging het moeizaam, of we konden de haring niet vinden of we hadden de verkeerde coördinaten. Uiteindelijk had maar één patrouille alle haringen gevonden. Omdat het erg lang duurde werden we terug geroepen. In de grote tent kregen we thee, en er werd een stukje uit de bijbel voor gelezen. Daarin ging het over de balk en de splinter. En natuurlijk werd dit betrokken op ons kamp. De boodschap van het verhaal was natuurlijk dat we niet te snel moeten oordelen over andere en eerst naar ons zelf moeten kijken. Na het verhaal hadden we de dag afgesloten, en ging iedereen douchen. Nadat alle lichaamsdelen goed geschrobd waren ging iedereen zijn tanden poetsen. Na deze lange dag was de tijd aangebroken om te gaan slapen.

Ps. Robbie komt de volgende dag naar kamp.

Van de Reigers (Matthias)