Kamp 2017, Dag 3, Arenden

Goedemorgen!!
We werden wakker gemaakt door de leiding Dennis en Wouter met veel lawaai. Er stond ons weer een lange dag te wachten vol spellen en plezier. We begonnen met de start van de schoonmaak voor inspectie, en genoten een heerlijk ontbijtje. Na inspectie trokken we ons sporttenue aan en begonnen we met het eerste spel.

Het eerste spel dat we speelde was het beruchte driehoeksspel. De zandvlakte bestond uit veel graspollen maar veranderde al snel in een grote zandbak in de vorm van een driehoek. Zo kun je zien dat het spel goed gespeeld is. Met veel geduw en getrek werden er prachtige resultaten geleverd. Het team met de gele lintjes won met duizend punten verschil van het team met de rode lintjes.

Nadat we onze schoenen vol zand hadden geleegd, begonnen we met het maken van vuur voor de bereiding van een heerlijk warme maaltijd. We aten pollen met sla en als toetje een sappige appel. Na het schuren van de pannen en het afwassen van de borden begonnen we met een nieuw spel. Ook deze keer moesten we ons sporttenue aan.

Iedereen was al moe van het driehoeksspel, maar we bleven doorzetten en begonnen aan het tweede spel. Dit spel was het viervakkenspel waarbij je door spullen te ruilen steeds hogere punten kan behalen. Helaas stond het andere team klaar om je tegen te werken. Ook bij dit spel werd er veel geduwd en getrokken. En ook bij dit spel werden er geweldige resultaten geleverd. Ook bij dit spel won het gele team. Er werd nog getwijfeld aan de score maar er werd uiteindelijk niets veranderd.

Na dit spel was er niets beter dan een heerlijk lekkere pannenkoek. Helaas zorgt dit voor veel afwas maar het is het natuurlijk waard. Na het opruimen hoorde we één fluit. Dat betekent dat de PL’s (Patrouille leiders) zich moeten melden. Hier kregen ze instructies over de dropping die ons na deze zware spellen ook nog te wachten stond. Na het inpakken van wat spullen konden de kleinere verkenners nog even uitrusten voordat we werden gedropt. Toen het moment daar was deden we onze blinddoek om en stapten we in de auto’s. Na een tijdje rijden werden we ergens gedropt. Onze tassen werden gecontroleerd op telefoons met navigatie. Voor de dropping hadden we afgesproken dat elke patrouille een wc-borstel in een tas zou verstoppen. Deze borstels werden ook gevonden. Helaas liepen we de hele tijd rondjes en konden we de weg terug niet vinden. Toen we weer terug waren op het terrein zagen we dat we niet de enige waren waarbij het vinden van de weg mislukt was. We gingen zo snel mogelijk naar de tent en vielen gelijk in slaap.

De arenden winnen morgen de totem.

Robbie komt morgen.

Geschreven door:

De Arenden, Remco, Marijn, Thijs, Floris & Nando