Kamp 2017, Dag 2, Valken

Beste ouders

We hebben ’s ochtends het ballonnenspel gedaan. Dat is een spel waarbij je twee teams hebt die allebei een eigen een eigen vak hebben tegenover elkaar. Kruislinks van die vakken liggen nog twee vakken waar de verkenners hun beloning krijgen in de vorm van een rondje of kruisje. Als de verkenners die hebben gehaald kunnen ze terug naar hun eigen vak waar ze er punten voor krijgen die per keer dat je heen en weer bent gerend verdubbeld worden (2,4,8,16,32,…..). Toen het spel begon renden we heen en weer, maar nu is te begrijpen dat je best snel moe word als je de hele tijd over zand rent. Nu was ook het geval dat de meeste verkenners na twee of drie keer heen en weer rennen moe waren. Mocht een verkenner zijn ballon even willen inleveren dan kan dat bij hun eigen vak. In dat vak staat een leiding die hun bij het spel helpt en aanmoedigt. Als je geen ballon meer had kon je de andere verkenners uit het andere team tegen gaan houden en misschien ook hun ballon knallen/stelen. Bij het spel zou je dus ook kunnen krijgen dat het ene team een ballon heeft van 2048 punten, maar als die geknald zou worden dan zou al het geren voor niks zijn geweest. In het spel kwam uiteindelijk ook een ballon van 2048 punten voor en gelukkig voor dat team hebben ze de ballon in kunnen leveren waardoor ze aan het eind van het spel de punten kregen. Toen er voor het spel werd afgefloten kon iedereen weer terug gaan naar zijn eigen kampje en kon er begonnen worden met koken. Vandaag hadden we aardappels met snijboontje en een heerlijk karbonadelapje.  Iedereen was blij met het heerlijke eten na het intensieve spel in de ochtend.

Na het eten mocht er weer gewerkt worden in het kampje wat bestond uit het pannen schuren, afwassen en afdrogen. Toen dat klaar was had je even vrije tijd. Daarna begonnen we met het loofhuttenspel. Je kreeg per patrouille een stuk bos aangewezen, wat materialen en een Leiding. Je moest met je patrouille een hut bouwen en zorgen dat de andere patrouilles je hut niet vonden. Want in de hut zit een leiding met een emmer met vlotterballen en tennisballen. De vlotterbal was drie punten en de tennisbal twee punten waard. Toen het spel begon gingen de verkenners op zoek naar de hutten van de andere patrouilles. Al snel vonden de verkenners de hutten van de andere patrouilles. Zo konden ze snel al hun tennisballen en vlotterballen stelen. Uiteindelijk werd er afgefloten en konden de verkenners terug naar de grote tent waar de uitslag bekend werd gemaakt. De uitslag ben ik vergeten, maar de leiding weet het wel.

Toen er werd gefoerageerd (eten naar binnen harken), kon er gegeten worden en zoals altijd werd er voor het eten gehopt (etensyell) en er werd zoals altijd weer lekker gegeten op het kamp. Na het eten werd er afgewassen en afgedroogd waarna iedereen vrije tijd had. Als avondspel hadden we het welbekende Postkoetsspel. Dat is een spel dat je twee teams hebt. Eén team gaat aan de ene kant van het pad staan waarna ze naar de andere kant moeten gaan. Alleen is het probleem dat er ook drie jutenzakken naar de andere kant van het pad moeten. In het midden van pad staat het andere team die moet voorkomen dat de zakken aan de overkant komen. Zoals altijd was dit weer een gezellig spelletje gestoei. Waar uiteindelijk het team met de meeste zakken won. Na het spel hadden we een dagsluiting (een thee’tje met een Bijbellezing met een goede raad voor kamp). Na de dagsluiting konden we ons weer opfrissen met een lekkere douche, waarna we lekker konden gaan slapen in onze mooi opgezette tenten.

Morgen winnen we de totem en arriveert Robbie.

Groeten van de Valken (Jesse & Dario)