Kamp 2016, dag 9, Zwaluwen

17 juli Zondag Zwaluwen

Deze ochtend werden we eerder gewekt dan normaal, omdat we naar de kerk toe moesten. De Albert Schweitzer Groep is al 81 jaar een christelijke scouting-groep. Naast de dagopeningen en dagafsluitingen hoort het kerkbezoek op de tweede zondag ook bij onze activiteiten. Dit jaar vertrokken we weer naar hetzelfde kerkje in Blitterswijck. Dit historische kerkje wordt al meer dan 25 jaar door ons onderhouden en ook dit jaar waren wij weer welkom. Na de dienst, die ging over de positie van Marta & Maria en hoe het Griekse woord ‘αυτ‘ opgevat moet worden, gingen we uitgelaten de kerk weer uit om te genieten van de koekjes en limonade. Ook de inspirerende grafteksten en een man die begraven is met zijn ezel zijn ons niet ontgaan.

Toen de borden weer waren geleegd en afgewassen, stapten we op onze fietsen om naar een sportveld te gaan. Hier speelden de verschillende patrouilles tegen elkaar rugby, trefbal en voetbal. Niet elke patrouille was in topconditie; Romar beschreef de zijne als “een patrouille met drieënhalf man” omdat hij zijn conditie slecht vindt.

Nadat het spel gespeeld was, konden we genieten van een fruitsalade met brood. Voordat de zon was ondergaan, klonken drie fluit-tonen door de bossen. We moesten namelijk vroeg naar bed omdat we aan de vooravond van de hike stonden. Deze thematocht is altijd best intensief en daarom hadden we vroeg op de avond “Doorbraak per patrouille”. Dit is een vechtspel waarbij je als patrouille ballonnen op een zeil moet brengen in het bos, de andere patrouilles proberen je tegen te houden. Er is flink gestreden, maar het aantal ballonnen op het zeil viel laag uit.

Gedurende de hele dag heeft de leiding gewerkt aan de hike. De uitvoering daarvan is natuurlijk het beste als iedereen uitgerust is en daarom gingen we na het spel en dagafsluiting direct naar de douche en kropen we weer in onze wormzakken, uitkijkend naar de dag van morgen.

Door Thomas en Matthijs (Zwaluwen)