Kamp 2016, dag 8, Reigers

Zaterdagochtend

We begonnen de ochtend met het legendarische spel knikkeren. Dat is een spel gespeeld door 2 teams. Voor dit spel ga je naar de knikkerheuvel en daar “knikker” je. Als iemand door de palen bovenop de heuvel komt en door ent naar het vak dan hebben zij een punt. Het andere team probeert te voorkomen dat dit gebeurd. Dat is het spel dat we ook elk jaar tegen de leiding spelen, de leiding zegt dat zij winnen. Maar dat is niet zo.

Zaterdagmiddag

Autohandelarenspel, een spel van de welpen bij sommige ouders misschien wel bekend. Je moet geld verdienen met allemaal spelletjes. Daar kan je dan auto’s mee kopen, je boetes afbetalen, de belastingdienst betalen en je rijbewijs halen. Het was een rustig spelletje na dat intensieve knikkeren, dus daar waren we wel blij daarmee. De winnaars van het spel waren:

  • 1e Dario van Valken
  • 2e Bart van Valken
  • 3e Romar van Reigers

Zaterdagavond

Piratenspel, vanavond hadden we het piratenspel dat is een spel op de zandvlakte. In dit spel zijn 5 handels posten. Elke verkenner kreeg een plankje om langs elke post te gaan, daar krijg je bijvoorbeeld een kruisje of een rondje. Als je 5 posten langs bent gegaan dan zijn de 5 kruisjes en rondjes veilig en tekent de leiding er een groot rondje om heen. Als er nog geen groot rondje om zit dan kunnen de piraten je kruisjes of rondjes afpakken. Dan moet je opnieuw beginnen met je kruisjes en rondjes halen. Er waren veel piraten maar het was leuk spel oftewel een geslaagde avond.

Door Romar (Reigers)