Kamp 2016, dag 5, Zwaluwen

13 juli Woensdag Zwaluwen,

“Wakker worden!” zijn voor sommigen de eerste woorden van de dag. Deze woorden worden elke morgen uitgesproken als de vaandrigs van dienst alle kampjes afgaan om iedereen te wekken. Nadat iedereen gewekt is, begint het opknappen van het kampje. Vandaag was dit alleen iets korter, omdat we een uitstapje hadden.

Toen de vlag uiteindelijk gehesen was, vertrokken wij naar ons uitstapje: Ïrrland”. Dit pretpark net over de grens is het beste te beschrijven als een Duitse variant van “De Lineaushof”. Dit hof is dan ook erg leuk voor de jongere verkenners onder ons. De torenhoge glijbanen, de grote springkussens en de aanwezigheid van veel van onze oosterburen zijn de kenmerken van dit pretpark. Alhoewel de jongere verkenners zich het beste kunnen vinden in dit park is er een attractie die ook veel oudere verkenners trekt: het maïsbad. De Duitse eigenaars, die een oud boerderijcomplex hebben weten om te toveren tot een attractie, hebben een boerderij vol maïs, die niet kan poppen, gestort. In dit zwembad zijn genoeg mais gevechten gevochten en forten gebouwd; we kregen zelfs hulp van een enthousiaste jongen van buiten scouting!

Nadat onze ijsjes waren opgegeten en we met zweet op ons voorhoofd weer uit dit fantastische pretpark waren vertrokken, was het tijd om onze buikjes weer te vullen. We kregen een heerlijke kroket of frikandel en een rijk gevuld bord patat.
In de avond hebben we hectische potjes “Weerwolven van Wakkerdam” gespeeld, waar ik steeds werd vermoord door wolven, Tijs een open relatie bleek te hebben en Jesse z’n onschuld tevergeefs probeerde te verdedigen. Na deze en verschillende andere bordspellen, begon het echte avondspel.

Het spel heet het zaklampenspel en werkt als volgt: je moet een bakje inleveren bij een bank verder in het bos, op weg naar deze plek zijn er verschillende leiding die je proberen te spotten door je naam te roepen. De patrouille met het meeste geld heeft gewonnen, maar om dit te vergemakkelijken kan je ook een masker kopen. Tijdens dit spel zijn er heel veel maskers gekocht en waren er heel veel bijzondere figuren ontstaan.

Nadat de sombrero’s, camouflagepakken, piratenspullen en spookmaskers af waren gedaan, gingen we vol goede moed weer naar de douchetent om onze tanden te poetsen en te douchen. Hierna kropen we natuurlijk weer in onze wormzak (slaapzak), en keken we vol goede moed uit naar de volgende dag.

 

Groeten,

 

Thomas (Zwaluwen)