Kamp 2016, dag 4, Reigers

Beste ouders thuis, het is dinsdag, de dag na de dropping. Iedereen was gister laat terug, dus gingen we uitslapen tot 11 uur en de meeste verkenners waren nog steeds een beetje moe. We deden de vaste ochtenddingen, zoals het schoonmaken van ons kampje en de inspectie die natuurlijk iedereen uitermate goed deed.

Na de dagopening pakten we onze fietsen en gingen we de dubbeldropping doen. Bij dat spel moet je vanaf het kamp terug naar de dropplek fietsen. Wij de Reigers waren daar als 1ste en we hebben Valken en Arenden er ook heen geleid. De Zwaluwen hadden wat problemen dus waren er als laatst. Toen kwamen daar aan met 3 patrouilles, en gingen we de zak snoep zoeken. Jammer genoeg wonnen wij niet maar de Valken, dus die wonnen de zak met snoep. Toen gingen we terug fietsen en begonnen we aan ons middagmaal dat was nasi. En dat was heerlijk.

Toen gingen we de hindernisbaan rennen. Ik kon helaas niet want ik heb pols blessure. Jammer dat wij (de verkenners) niet officieel gewonnen hebben want onze Sportman Leiding Rick Gooris had een tijd van 47 seconden. De snelste verkenner was de PL van de Valken: meneer Donker. Toen hadden we een tijd rust en wachtten we tot we avond gingen eten.

Met het avondeten aten we brood. Maar wij als reigers hebben ook appels gebakken in een pan met 50g suiker en boter om te kijken hoe het smaakt. In de avond het hoogtepunt van de dag, Levend Cluedo. Deze keer was op een piratenschip de Admiraal dood. Hoe? Waar? Door wie? Ja, dat was de vraag die avond. En we wisten het allemaal niet. Niemand had het goed: de Reigers en Zwaluwen dachten dat de dader de Dekzwabber was, en de Valken en Arenden dachten de dat het de kok was, maar ook dat was fout. Het was namelijk….. De Verstekeling, gedaan met gif, de schatkaart gepakt en hij ging rijk worden. Niemand had het verwacht. De verdachten waren: de Kwartiermeester, de Verstekeling, de Dekzwabber, de Kapitein, de Stuurman, de Scheepsarts, de Schizofrene Schipbreukeling, de Kannibalen en de Kok. De moord is gedaan met gif wat door het eten is gedaan. Er was een spannende eindconclusie. We hebben veel gedaan en waren erg moe, dus snel dagsluiting, douchen en naar bed. Het was weer een actieve en leuke dag. Op naar Woensdag maar dat doet weer een andere patrouille.

De Reigers 2K16; Romar, Bart, Dylan & Beau