Kamp 2016, dag 3, Arenden

Maandag ochtend werden wij gewekt door Nick en Wouter en moesten we beginnen met het kampje en de tent opruimen behalve Nando want die ging water pompen. Toen Frans het fluitsignaal voor eten blies zijn we gaan eten. Na het eten kregen we inspectie hier wordt gecontroleerd of je kampje er netjes uitziet. Daarna gingen we het grote wibo spel ( het 4 vakken spel) spelen. Aan het begin van het spel kregen we een hapsnap bekertje met dat hapsnap bekertje kan je een vlotterbal halen en die vlotterbal kan je ruilen voor een tennisbal en met die tennisbal kan je een ballon halen. Als je die ballon dan weer terug aan de overkant kreeg zonder dat die geklapt werd door de tegenstander had je 10 punten. Het spel eindgde in een gelijkspel.

Na het spel gingen we middageten, we aten speklap met aardappels en groente. Als avondspel hadden we de dropping. We werden naar een verre plek gebracht en moesten onze das als blinddoek gebruiken. Na een verre reis moesten we in een treintje achter elkaar lopen. Voor de dropping mochten we geen telefoons met navigatie meenemen. Daarom kregen we allemaal een oudere mobiel zonder navigatie.

Toen we de eetpost voor de dropping hadden gehad ging we daar eindelijk. Met zijn alle de thuisplek zoeken. Het was een helse tocht met veel donkere plekken in het bos. Na 2 uur lopen sloeg de vemoeidheid, toen hadden we moeie voeten en iedereen wilde toch wel snel naar het kamp. Na 3 uur waren we weer in het thuisgebied. Hier had Frans nog een lekker kopje thee en gingen we snel naar bed toe. Huib kreeg nog een koekje van Gerhard omdat hij het echt niet meer hield. Ondanks de vermoeidheid heeft iedereen het helemaal gehaald!

Door Thijs, Nando en Timon van de Arenden