Kamp 2016, dag 12, Valken

De dag begon met zonder zon. Toen de zon opkwam werden we gewekt door Dennis U. en Gerhard vd W. We wisten al dat deze dag in het teken stond van de olympiade. Bij de olympiade zijn heel veel sportonderdelen. De ochtend en de middag was persoonlijk en in de avond ga je sporten per patrouille. Als je de beste patrouille bent met het sporten krijg je een totem. Het was niet de beste dag om te sporten, want het was bloedheet. Voordat we begonnen moest de groep in 3 leeftijdsgroepen werden verdeeld. De eerste 3 onderdelen waren hoogspringen, verspringen en 100 M sprint. Toen hadden we een korte pauze met limo en een tucje. Het tweede deel van de ochtend hadden we kogelstoten, skelter-slalom en slalom-korfbal. Bij skelter-slalom moest je met een helm op je hoofd, voor de veiligheid, skelterend om de palen heen rijden. Als je een paal aanraakte kreeg je 1 seconde straftijd. Bij slalom-korfbal is het de bedoeling dat je met een bal tussen je benen om pionnen slalomt, nadat je hebt geslalomd moest je de bal, die nog steeds tussen je benen zat, in de korf gooien.

Na deze 6 geweldige spellen mochten wij gaan eten. Sperziebonen met aardappels en hamburgers was wat de pot ons schaftte. Na deze overheerlijke maaltijd hadden we weer leuke onderdelen. Zo hadden we in het eerste deel van de middag boomstamwerpen, hink-stap-sprong en cross bos. Cross bos is een parcours door het bos wat je zo snel mogelijk rennend moest afleggen. Na deze 3 onderdelen hadden we weer een welverdiende pauze gekregen. Na deze pauze gingen we weer verder met de olympiade. In het laatste deel kwamen de onderdelen hindernisbaan, frisbeeën en boogschieten aan bod. Bij het onderdeel frisbeeën was het de bedoeling dat je door een hoepel heen moest gooien waarvoor je 10 pogingen had. Dit was het einde van het persoonlijke deel van de olympiade.

Toen we de persoonlijke onderdelen hadden afgerond was het tijd voor het laatste avondmaal van de dag. Na het avondmaal kwamen de patrouille onderdelen. De patrouille onderdelen waren hindernisbaan en de cross bos. Deze onderdelen werden uitgevoerd door de gehele patrouille en zo kon je ook sportpatrouille worden. De uiteindelijke sportpatrouille is geworden (tromgeroffel) DE ARENDEN . Dit jaar was er natuurlijk ook weer de sportman van het jaar. Dit jaar was dat (tromgeroffel) REMCO VAN DIJK. Voor de sportman van het jaar was een speciale totem met het gezicht van diegene. Bij de overige leeftijdsgroepen werden ook prijzen uitgedeeld voor de 1ste, 2de en 3de. Na deze vermoeiende dag werden we verzocht om te gaan douchen en daarna lekker te gaan slapen.

Door Matthias & Dario (Valken)