Kamp 2015, dag 8, Valken

Op zaterdag stonden zwemmen (dus ook schoonweken) en pasagieren op het programma. Na een dit keer snelle inspectieronde en de vlag te hijsen gingen we met de fiets naar het zwembad. In het zwembad werd van de wildwaterbaan veel gebruik gemaakt. Maar het bubbelbad was ook in trek door mensen die minder actie zochten.

Het zwembad had ook een golfslagbad. Dit was erg druk. In de wildwaterbaan was het veel rustiger. Bij een van de glijbanen hierbij gingen we de kant en mensen op de kant zo nat mogelijk maken. Wij vonden het zwemmen erg leuk. De meesten vonden vooral de wildwaterbaan erg leuk. Alleen met het zwemmen vonden we het jammer dat het buiten erg koud was.

Na het zwembad gingen wij naar Gennep. Hier kon iedereen kopen wat hij niet in de toko (de kampwinkel) kan vinden. Supermarkten en snoepwinkels zijn voor de meesten favoriet. In Gennep kon iedereen ook zijn gesmeerde brood eten, want er werd niet op het kampterrein gekookt. Wij vonden het leuk om Gennep weer te zien. Omdat we er al ieder jaar komen en we alle winkels weten te vinden. Je hoeft dus niet te zoeken en herkent het gelijk.

Toen wij ‘s avonds terug kwamen op het kampterrein aten wij patat. Dit had Frans zelf gefrituurd. Sommigen van ons twijfelden aan de frituur. Deze patat was ook vrij zacht. Dus bepaalde verwachtingen moesten worden bijgesteld (helaas L).

Het avondprogramma was zing-zang. Hierbij werd gezongen natuurlijk, maar ook voerde iedere patrouille een sketch of toneelstuk op. Wij hebben een wedstrijd ‘de verkenners tegen de leiding’ georganiseerd. Hierbij namen twee teams van vijf het tegen elkaar op. Iedereen kreeg een letter op zijn voor- en achterkant. Wij,als quizmasters, stelden vragen waarop het antwoord een woord van vier letters was. Dit woord moesten zij zo snel mogelijk vormen. We vonden het erg leuk om deze quiz te bedenken en voor te bereiden. Deze avond is onder andere ook een toneelstuk over de leestent voorbij gekomen waarom hard gelachen kon worden. En natuurlijk is er ook genoeg gezongen met elkaar deze avond.

Door Joost Uitenbroek