Kamp 2015, dag 7, Zwaluwen

In de ochtend werden we weer gewekt en begonnen we weer aan het vaste kampritme. Toen we de tent uitkwamen, waren we positief verrast door het weer; de zon scheen en het was lekker warm. Nadat we druk bezig waren met het schoonmaken en het kampje gecontroleerd was, werd de score weer eens gegeven en konden we beginnen aan het eerste spel.

We moesten ons omkeleden in stevige kledingen begonnen dan ook weer aan een wild spel. Dit keer gingen we knikkeren. “Knikkeren” klinkt niet als een intensief spel, maar de scoutingvariant is dat toch wel. De ene partij zit namelijk boven op een heuvel en de andere partij moet deze heuvel opkomen. De partij op de heuvel moet de partij tegenhouden en de andere partij er af “knikkeren”. Na het gevecht tussen de verkenners vonden we dat de leiding ook wel mee mocht doen. Klaar voor de strijd gingen de verkenners en de leiding, als echte tarzans, de strijd met elkaar aan.

In de middag gingen we weer lekker op vuur koken. Na een heerlijke gehaktbal en spinzaie moesten we weer aan de afwas beginnen. Tijdens de afwas was de temperatuur wel erg hoog opgelopen en we stonden al puffend en hijgend onze pannen te schuren.

Het middagspel bood hier dan ook gelukkig een oplossing voor. We gingen de “Waterspelen” spelen en dat was letterlijk een verfrissing. Zo gingen we spelletjes met waterballonen doen en dat bracht ons al snel bij een groot watergevecht. Aangezien we het nog erg warm hadden, had de leiding bedacht dat we nog naar een meertje gingen. In dit meertje konden we heerlijk afkoelen en zwemmen. Na een uur vertrokken we weer terug naar ons kampterrein waar we heerlijke boterhammen met aardbeien hebben gegeten.

In de avond gingen we toch wel een heel goed spel spelen, het “Piratenspel”. Mijn favoriete spel gaat als volgt: je krijgt een stuk karton en moet langs verschillende posten om een teken te krijgen, de piraten proberen je tegen te houden om alle tekens op je kaartje door te strepen. Als je langs alle posten komt krijg je een cirkel om alle tekens en heb je een punt. Dit spel was jarenlang niet zo populair, maar sinds een paar jaar is het opeens razendpopulair. Hoe zou dat nou komen? 😉 Ook dit jaar was het weer een groot feest en ging het spel weer teug naar z’n orginele plek, de zandvlakte. Na veel “Ahr” gehoord te hebben, vertrokken we weer teug naar het kamp. Na de dagsluiting gingen we lekker douchen en weer snel naar bed.

Door Thomas